Razvan Burleanu la Piatra Neamt

* Răzvan Burleanu, șeful Federației Române de Minifotbal și a forului european a promis sâmbătă la Piatra Neamț schimbarea totală a structurii FRF și stimularea sponsorizării forbalului

Fenix Play a câștigat Cupa României la nivel local

Finala Cupei României la minifotbal, faza locală, pe municipiul Piatra Neamț, a avut un câștigător meritat, echipa Fenix Play, care și-a zdrobit adversarul, Danirom, în finală, cu 7-1 (3-0). Având o evoluție entuziasmantă, Fenix Play a ”strâns” în dreptul ei și premiile individuale, pentru cel mai bun portar, cel mai tehnic jucător și golgeterul turneului de la Piatra Neamț: Bogdan Ciobanu, Cătălin Nechita și Andrei Braiș. Pe locul trei s-a situat Izotec, care a învins cu 3-1 (5-5, la finalul jocului) după loviturile de departajare, pe Unicat Pan. Cupa României, pe ansamblu, a fost o reușită. A strâns în jurul ei mulți sponsori, au fost văzuți la lucru foști fotbaliști care au evoluat, de-a lungul timpului, pe stadionul Municipal ”Ceahlăul”, precum Alistar, Patrichi, Galan, sau Bogdan Găucan. Ultimul, a fost ”motorul” celor de la Fenix Play, care în componența: Ciobanu – Bordeanu, Apetrei, Ilieș, Draiș, Dumitraș, Găucan, Nechita și Braiș, au ”dat de pământ” cu cei de la Danirom, care, în campionat tocmai câștigase în meciul direct, cu 2-1, în urma unui gol marcat în ultima secundă.

Răzvan Burleanu a înmânat trofeele și a trecut la atac

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Minifotbal, și al forului european, în același timp. Răzvan Burleanu a felicitat echipa Fenix Play pentru victorie, s-a fotografiat cu fiecare echipă în parte, mai puțin cu cei de la Unicat Pan, care și-au lăsat doar portarul să-i reprezinte la festivitatea de premiere, după care a răspuns provocării presei în a dezvălui amănunte din ”Programul de guvernanță sportivă al Federației Române de Fotbal”, programul de campanie în lupta pentru șefia FRF.

”Da, am introdus un nou concept, cel de guvernanță sportivă, prin care vreau să schimb din temelii structura Federației Române de Fotbal. Fotbalul trebuie guvernat, iar domnul Gheorghe Popescu, neavând o cultură organizațională, nu are cum să priceapă termenul. S-a mulțumit să împrumute câteva idei din programul acesta, ce îl voi prezenta în campania pentru președinția FRF, dar nu pot să-l acuz de plagiat, pentru că domnul Gheorghe Popescu, neavând studii academice, nu cred că înțelege semnificația lui. Domnul Gheorghe Popescu a declarat că prima măsură pe care o va lua după alegeri va fi încheierea unui contract cu o firmă privată de consultanță, al cărei reprezentant este în momentul de față PR-ul dânsului în campanie. E ca și cum ar recompensa acea firmă pentru efortul depus, dar nu din banii proprii, în locul organizării unei licitații de oferte. Domnul Gheorghe Hagi, care îl ajută pe domnul Gheorghe Popescu, este în conflict de interese, fiindcă este patronul unui club privat și nu are ce căuta în structurile FRF”, și-a început Răzvan Burleanu discursul. Pe același ton calm, dar ferm, Răzvan Burleanu a ținut să-i lămurească pe toți cei care cred că în fruntea FRF trebuie să fie un fost fotbalist de prestigiu, că, de fapt, Federația Română de Fotbal este un for de conducere al unui sport, iar el trebuie administrat și gestionat de un manager.

Fenix Play alaturi de Razvan Burleanu

Burleanu crede că Pinalti se va răzgândi

Acesta a ținut să precizeze și motivele pentru care Mircea Sandu și echipa dânsului trebuie să plece de la conducerea FRF: ”Domnul Mircea Sandu a refuzat orice fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea fotbalului românesc, pentru a evita orice control al Curții de Conturi. De aceea bazele sportive arată jalnic, în majoritatea cazurilor, iar investițiile care s-au făcut de către autoritățile locale, confirmă faptul că doar într-un parteneriat public-privat fotbalul poate progresa. La Piatra Neamț, spre exemplu, este o asemenea bază sportivă, dar nu e meritul lui Mircea Sandu și al FRF că ea a fost reabilitată. Fotbalul trăiește aici datorită primarului Gheorghe Ștefan. Eu îi apreciez meritele în fotbal, chiar dacă dânsul a spus despre mine că nu pot să trec de la grădiniță direct la facultate și de aceea îl va sprijini pe domnul Popescu. Dânsul se poate răzgândi. Când cei din Neamț vor vota pentru noul președinte, vor fi singuri în cabină, cu conștiința lor. În acel moment, cei care votează vor ține cont de faptul că Mircea Sandu va fi istorie”.

Facilități fiscale pentru investitori privați

Răzvan Burleanu este încrezător în proiectul pe care-l va prezenta în urma unui tur de forță în țară. „În colaborare cu parlamentarii României, am următoarele proiecte esențiale pentru stimularea investițiilor: 1. Reducerea cotei TVA pentru accesul la evenimente sportive și pentru utilizarea bazelor sportive. Cadrul acestei modificări este prevăzut de Directiva 2006 / 112 / CE a Consiliului Uniunii Europene din 28 noiembrie 2006, privind sistemul comun al TVA, unde, la art. 132, litera m, se stipulează posibilitatea ca statele membre să aplice scutiri pentru anumite activităși de interes general, printre care prestarea anumitor servicii strâns legate de sport și educația fizică de către organizații fără scop lucrativ, persoanelor care practică sportul și educația fizică. TVA-ul poate fi redus la 9 la sută; 2. Aplicarea unei cote unice de 24% în determinarea profitului impozabil pentru sponsorizări. Această facilitate fiscală ar permite mediului privat să opteze între sprijinirea dezvoltării infrastructurii sportive și virarea sumei la bugetul de stat, ceea ce va conduce la o competiție loială între stat și mediul sportiv, care trebuie să demonstreze că are capacitatea managerială de a administra aceste resurse”, consideră Răzvan Burleanu. Actualul președinte al Federației Române de Minifotbal nu a exclus consultarea cu Gică Popescu și ceilalți foști mari fotbaliști ai României, dar ”numai în plan fotbalistic”. Burleanu nu a negat o coaliție anti-Popescu pentru câștigarea alegerilor la șefia FRF și crede că o eventuală candidatură a lui Gheorghe Chivorchian, nu poate fi decât benefică.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentParacetamolul, periculos pentru ficat?
Articolul următorVictorie importantă pentru HCM Roman

1 COMENTARIU

Comments are closed.