0:00

Razii în piețe și târguri – fructe și țigări confiscate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn fiecare din zilele de week-end, polițiștii din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalităţii economice, investigații criminale şi transporturi au făcut acțiuni ample în piețe, târguri și oboare pentru a verifica legalitatea comerțului cu produse de sezon.

”Polițiștii au urmărit verificarea legalităţii documentelor de provenienţă a produselor comercializate; identificarea persoanelor care încalcă prevederile legale în domeniul proprietăţii intelectuale; emiterea de către agenţii economici de facturi fiscale false către diferiţi clienţi, în scopul deţinerii pe durata transportului de documente justificative a provenienţei mărfurilor din autovehicul; dar și identificarea/prinderea persoanelor care comit furturi de diferite genuri (din buzunare, de/din auto, de marfă, produse etc.);depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii. Polițiștii rutieri au fost prezenți în proximitatea târgurilor și a pieţelor pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave dar și pentru fluidizarea traficului”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În total au fost întocmite 11 dosare penale, din care două pentru comiterea unor infracțiuni economice și au fost aplicate 762 de sancțiuni contravenționale, din care 94 pentru abateri constatate la regimul economic. Valoarea totală a amenzilor a fost de 139.815 lei.

”Ca măsuri complementare aplicate, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 34.903 lei, reprezentând 34 de kg de carne, 1.421 kg de legume/fructe, 2.040 de țigarete și circa 25 mc de lemn, împreună cu două autoutilitare folosite la transportul ilegal de material lemnos”, a mai declarat inspectorul Elena Bulgărea.

În timpul verificărilor făcute în preajma târgurilor și oboarelor, polițiștii au identificat 5 bărbați pe numele cărora existau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea și i-au escortat la Penitenciarul Bacău. De asemenea, a fost prins în bazarul din Piatra-Neamț un bărbat în vârstă de 63 de ani, care avea asupra lui 28 de pachete de țigări de contrabandă, pentru care s-a ales cu dosar penal. (C.M.)

Articolul precedentUn adolescent și-a înjunghiat tatăl ca să-și salveze mama
Articolul următorCe fac IPJ Bacău şi IPJ Neamţ în “Săptămâna Prevenirii Criminalității”?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.