papalicef pe motosanieRaul Papalicef a trecut cu brio de examenul pentru funcţia de şef al Serviciului Salvamont Neamţ, pe care l-a susţinut, în faţa unei comisii constituite la nivelul Consiliului Judeţean, în ziua de 3 decembrie.

Cu 93 de puncte la proba scrisă şi cu 87 la interviu, singurul candidat înscris în cursă a obţinut media 90, echivalentă notei 9.

Raul Papalicef a demisionat de la conducerea Serviciului Salvamont Neamţ, la începutul lunii iulie 2015 şi a fost încadrat în aceeaşi structură ca salvator montan gradul I. Decizia sa a fost urmarea unor consultări cu preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, în subordinea căruia funcţionează serviciul de salvare montană. Practic, demisia a fost o formalitate pentru că, prin decizia Consiliului Judeţean, Serviciul Salvamont s-a reorganizat şi şi-a recăpătat personalitatea juridică.

Odată cu recăpătarea personalităţii juridice, Serviciul Salvamont Neamţ administrează bunurile mobile şi imobile din patrimoniul judeţului Neamţ, care au ca destinaţie activitatea de salvare în munţi şi în mediul subteran speologic.

Salvamontist cu state vechi, practic unul dintre întemeietorii actualului serviciu de salvare montană, Raul Papalicef era singurul salvator montan de gradul I, aşa că din Neamţ nu avea cum să aibă vreun contracandidat care să îndeplinească toate condiţiile pentru a se putea înscrie la concurs. (C. MIRCEA)