În frumosul parc din satul Oglinzi, comuna Răuceşti, a avut loc duminică, 20 mai, prima ediţie a Festivalul “Folclorul-Comoara satului”, la care s-a adunat sute de locuitori ai comunei, alături de oficialităţi locale şi judeţene, în frunte cu primarul Dumitru Bălăjel, viceprimarul Ion Manolache şi consilieri locali, Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, senatorul Emilia Arcan, consilierul judeţean Mihai Stoica, dar şi primarul şi viceprimarul de Târgu-Neamţ, Daniel Harpa şi Vasile Apopei, primarul comunei Taşca, Daniela Ursache, primarul comunei Timişeşti, Vasile Mărculeţ.

Festivalul a fost organizat de Clubul Mirror Green IMPACT Răuceşti, reprezentat de prof. Ana Filip şi bibliotecar Gabriela Vrînceanu (în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Răuceşti, Liceul Tehnologic Oglinzi, Biblioteca comunală „Mihail Kogălniceanu”).

Fanfara de la Răuceşti, ansambluri folclorice din zona Neamţ, din zona Moldovei, dar şi din Republica Moldova au oferit un spectacol pe cinste. Primarul Dumitru Bălăjel a transmis: “Mulţumim tuturor celor prezenţi, pentru că sunt alături de noi. Ne dorim cu toţii să păstrăm acest festival şi să ne vedem sănătoşi şi la ediţiile viitoare”.

Rând pe rând, invitaţii au transmis mesaje de felicitări şi susţinere, neuitând a menţiona priceperea administrativă a conducerii primăriei, în frunte cu primarul Dumitru Bălăjel.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ: „La Răuceşti se face performanţă în administraţie şi vreau să vă felicit pentru alegerea pe care aţi făcut-o atunci când aţi ales un primar vrednic, un primar care face performanţă în administraţie”.

Daniel Harpa, primarul de Târgu-Neamţ: „Am o colaborare deosebită cu domnul primar Dumitru Bălăjel. Să aveţi încredere în primarul dv. şi în cei care conduc judeţul Neamţ”.

Mihai Stoica, consilier judeţean: „Am fost onorat să particip la acest frumos festival, într-o comună cu oameni destoinici şi un primar pe măsură. Îl felicit pe domnul primar şi pe organizatori, pentru modul profesional de a păstra tradiţiile româneşti”.

Festivalul a continuat până seara târziu cu muzică, dans şi voie bună.

Fotografii:  (C.T. STURZU)