0:00

Doi din cei trei tineri arestați după ce o adolescentă din București și-a pierdut viața în casa unui băiat din Dumbrava Roșie, în urma consumului de stupefiante, ar putea fi eliberați din arest. Decizia a fost luată de magistrații din cadrul Tribunalului Neamț în ședința din 23 noiembrie, când judecătorul de drepturi și libertăți a decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Deocamdată măsura este formală pentru că hotărârea nu este definitivă.

„Dispune punerea în libertate a inculpatului (… ) de sub puterea Mandatului de arestare preventivă nr. 146/U din data de 02.08.2023 emis de Tribunalul Neamț dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză, și plasarea acestuia în arest la domiciliu, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, conform instanței.

Răsturnare de situație în dosarul adolescentei din București ucisă de o supradoză, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoar pentru unul din cei trei tineri instanța de fond a decis prelungirea detenției cu încă 30 de zile, dar nici această hotărâre nu este încă definitivă. În cauză sunt acuze de trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.

Reamintim că adolescenta de 16 ani a venit în Piatra Neamț, pe 30 iulie pentru conferința MUN-Model United Nations cu participarea elevilor din mai multe licee din țară. Nu a mai ajuns la locul de cazare ci a mers la locuința tânărului din Dumbrava Roșie pe care-l cunoscuse pe internet. Deși acolo erau și părinții băiatului, s-au consumat droguri iar în noaptea de 30/31 iulie fata a suferit o puternică hemoragie, ulterior fiind constatat decesul. Necropsia a stabilit că tragedia a avut drept cauză consumul de substanțe interzise (amănunte aici, aici și aici). (G.S.)

Articolul precedentL2 VIDEO CSM Ceahlăul Piatra Neamț-Campionii FC Argeș 2-0 (2-0) Declarații după meci
Articolul următorPorţi deschise la HUB-ul Digital Nation din Piatra-Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.