Flavia Cristina Pascal, în clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, face parte din lotul României la Olimpiada Internațională de Astronomie, care se desfășoară la Piatra Neamț. În această vară, Flavia a reușit performanța de a câștiga medalia de bronz la prima ei participare la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, de la Balaton.

La secțiunea juniori, din lot fac parte Teodor Ionuț Grosu de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău, Dragoș Andrei Sîrghi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Adrian Marian Țiripa de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Brăila. La seniori, echipa este formată din Daria Teodora Hărăbor de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați, George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internațional de Informatică București, Pascal Flavia Cristina de la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț și Traian Rareș Tuș de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare. Selecția lotului național s-a făcut în luna aprilie, la Vatra Dornei. Acești 7 elevi care au trecut probele fac parte din lotul lărgit de 30 de elevi al României.

Olimpiada Internațională de Astronomie de la Piatra Neamț are programate cele trei probe pentru zilele de 21, 22 și 24 octombrie. (C.I.)

 

Articolul precedentEugen Țapu Nazare (PNL): ”Ministru Răzvan Cuc ar trebui adus în fața Justiției pentru subminarea activității companiei Tarom”
Articolul următorCopii la antrenamentul naţionalei de futsal a României