Un muncitor și-a rupt piciorul luni, 13 august, în timp ce lucra la rețeaua de alimentare cu apă din satul Cut, Dumbrava Roșie.

Cu puțin înainte de ora 9, de la șantier a fost chemată o salvare. ”Pacientul, în vârstă de 50 de ani, avea fractură deschisă la gamba stângă și a fost preluat de un echipaj cu asistent medical și predat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”, a declarat asistenta medicală Luminița Rozoschi, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Neamț.

Din primele date, reiese că bărbatul s-a accidentat din neatenție: ”Salariatul lucra la degajarea terenului, în vederea montării unei rețele de alimentare cu apă la Dumbrava Roșie, și a încercat, împreună cu un coleg, să rostogolească o dală de beton în cupa buldoexcavatorului, moment în care dala s-a răsturnat peste piciorul lui. Este accident de muncă soldat cu incapacitate temporară de muncă pentru victimă și este cercetat de angajator, urmând să primim spre avizare concluziile cercetărilor”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

Rănitul este angajat ca lăcătuș mecanic la o firmă de construcții din Piatra Neamț, iar aceasta trebuie să stabilească dacă fiecare din cei implicați a respectat fișa postului și normele de protecția muncii. (C.I.)

Articolul precedentTrezoreria închisă 3 zile, urmează program prelungit până în septembrie
Articolul următorO săptămână până la bacul de toamnă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.