0:00

Un muncitor și-a rupt piciorul luni, 13 august, în timp ce lucra la rețeaua de alimentare cu apă din satul Cut, Dumbrava Roșie.

Cu puțin înainte de ora 9, de la șantier a fost chemată o salvare. ”Pacientul, în vârstă de 50 de ani, avea fractură deschisă la gamba stângă și a fost preluat de un echipaj cu asistent medical și predat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț”, a declarat asistenta medicală Luminița Rozoschi, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Neamț.

Din primele date, reiese că bărbatul s-a accidentat din neatenție: ”Salariatul lucra la degajarea terenului, în vederea montării unei rețele de alimentare cu apă la Dumbrava Roșie, și a încercat, împreună cu un coleg, să rostogolească o dală de beton în cupa buldoexcavatorului, moment în care dala s-a răsturnat peste piciorul lui. Este accident de muncă soldat cu incapacitate temporară de muncă pentru victimă și este cercetat de angajator, urmând să primim spre avizare concluziile cercetărilor”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

Rănitul este angajat ca lăcătuș mecanic la o firmă de construcții din Piatra Neamț, iar aceasta trebuie să stabilească dacă fiecare din cei implicați a respectat fișa postului și normele de protecția muncii. (C.I.)

Articolul precedentTrezoreria închisă 3 zile, urmează program prelungit până în septembrie
Articolul următorO săptămână până la bacul de toamnă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.