Rămas bun, Gogu Tonco!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Figură binecunoscută în Piatra Neamț, mai ales printre cei care, vrând-nevrând, au avut tangență cu domeniul serviciilor, Gheorghe ”Gogu” Tonco a trecut la cele veșnice chiar în ziua de Paști. Rămâne în urmă un nume cu greutate în ceea ce înseamnă activitate economică și sector hotelier. Rămâne în urmă un brand – Grand Hotel Ceahlău -, pe care Gogu Tonco a avut grija și abilitatea de a-l transforma într-un renume ce încă își păstrează sonoritatea. În același timp, Gogu Tonco rămâne în amintirea celor care l-au cunoscut și personal, nu doar prin roadele muncii sale, un om bun.

„A iubit foarte mult viața, a iubit oamenii, dar, mai presus de toate, a iubit omenia”, povestește actualul șef al Complexului Grand Hotel Ceahlău, care relatează și cum a început totul: ”În anul 1995, când s-a făcut privatizarea, ꞌnea Gogu, pe atunci șef de complex la «Ceahlău» a cumpărat un pachet de acțiuni, la fel ca și alți angajați. Cu timpul, aceștia i-au cedat acțiunile pe care le dețineau, astfel că el a devenit acționar majoritar. Și-a dedicat toată viața pentru ca hotelul Ceahlău să aibă renumele pe care îl are astăzi”.

Pentru asta, a folosit toată experiența acumulată de-a lungul vieții. Născut în 1944, la Moinești (Bacău), Gheorghe Tonco – Gogu, cum îl știa toată lumea -, a lucrat pe litoral, la complexuri hoteliere de prestigiu, precum Cazinoul din Constanța, iar la nici 30 de ani, a devenit șef de complex la „Ceahlău”, pe care avea să-l transforme în ceea ce este acum Grand Hotel Ceahlău.

Toți cei care l-au cunoscut spun despre el că ”se simțea bine când ajuta” și că „n-a fost om despre care să audă că are o problemă și să nu îl ajute, nu conta cine și de unde era”. ”Păcat că Dumnezeu l-a luat la Ceruri, acum, de sărbători. Era un om care iubea viața și ar mai fi avut, încă, multe de spus. A lăsat în urmă o familie frumoasă, o soție și doi copii pentru care a dat totul”. (A.S.)

Articolul precedentDigul de la Bălănești crează probleme localnicilor
Articolul următorPrimăria Târgu-Neamț anulează concursurile de angajare

1 COMENTARIU

Comments are closed.