sf cv parascheva racla 01Mii de pelerini din toată ţara au ajuns la Iaşi, pentru a se închina la Racla cu Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Numărul mare de credincioşi a făcut ca rândul de la ieşirea din Mitropolie să fie deja de câteva sute de metri, deşi vremea este foarte rece, relatează stiri.tvr.ro.

Vineri (9 octombrie) seară, racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost scoasă în procesiune. A fost purtată de preoţi pe străzile Iaşului şi apoi aşezată pe catafalc în curtea lăcaşului de cult. Este momentul aşteptat de credincioşi care pot apoi să stea la rând pentru a se închina.

sf cv parascheva racla 02Au sosit la Iaşi mii de oameni şi încă 200 de autocare cu pelerini din sudul ţării sunt aşteptate să ajungă sâmbătă noapte.

Sunt aduse spre închinare şi moaştele Sfintei Maria Magdalena de la o mănăstire de pe Muntele Athos şi o părticică din lemnul Sfintei Cruci.

Vremea este extrem de rece, ceea ce va face aşteptarea mai grea. Pelerinii spun că sunt aduşi în fiecare an la Iaşi de credinţa în harul Sfintei Parascheva. Ei se pot adăposti de frig în cortul pus la dispoziţie de primărie unde pot să bea ceai cald.

sf cv parascheva racla 03Cuvioasa Parascheva, cunoscută în popor ca “Sfânta Vineri”, este  ocrotitoarea Moldovei şi a Bucovinei.

De mai bine de 60 de ani, moaştele Cuvioasei Parascheva sunt scoase pe 14 octombrie, praznicul Sfintei, din Catedrala Mitropolitană, într-un loc special amenajat în curtea din faţă, pentru ca pelerinii să se poată închina şi ruga. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSf. Cv. Parascheva, cu trafic restricţionat şi sfaturi de la Poliţie!
Articolul următorPercheziţii în Neamţ, Iaşi, Suceava şi Vaslui! Mărfuri contrafăcute de 6,5 milioane euro!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.