Un grup (format dintr-un bărbat de 37 de ani, un tânăr de 21 de ani şi o fată de 16 ani) a reuşit să dea câteva lovituri în Piatra-Neamţ, în seara de 25 ianuarie. Imediat ce au fost sesizaţi, poliţiştii au instituit filtre în trafic, atât în oraş, cât şi în localităţile limitrofe, pentru a identifica autoturismul cu care se deplasau cei 3.

“Polițiștii au depistat autoturismul căutat, în jurul orei 22:00, pe raza municipiului, fiind capturate două persoane, un bărbat de 37 de ani din Săvinești și o tânără de 16 ani, din Piatra Neamț. Cu ocazia verificării interiorului autoturismului au fost identificate sticlele de băuturi alcoolice sustrase de la una dintre unitățile comerciale. Polițiștii continuă căutările pentru prinderea celei de-a treia persoane, un tânăr de 21 de ani, care ar fi participat la săvârșirea faptelor și care se sustrage urmăririi penale”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Din cercetări a rezultat că „realizările” grupului constau în agresarea a două persoane şi sustragerea a 245 de lei de la una din ele, şi furtul unor sticle cu băuturi alcoolice, în valoare de 900 de lei, dintr-o unitate comercială. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost reţinut şi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătoria Piatra-Neamţ a decis: “Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul PODARU CONSTANTIN ALIN. Dispune arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 26.01.2018 şi până la data de 24.02.2018, inclusiv, a inculpatului PODARU CONSTANTIN ALIN, aflat în stare de reţinere în C.R.A.P. Piatra Neamţ, cercetat în cadrul dosarului nr. 345/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată, prevăzută şi pedepsită de art. 233, art. 234 alin.1, lit. a şi d Cod penal, furt calificat prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin.1, art. 229 alin.1, lit. b, d Cod penal şi lovire sau alte violenţe, prevăzută şi pedepsită de art. 193 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal”.

Poliţiştii continuă activităţile pentru prinderea celui de-al treilea suspect şi cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupului. (C.M.)