pietricica turism

PSDragnea își încheie activitatea după sentința pe care a primit-o astăzi Liviu Dragnea, când Înalta Curte de Casație și Justiție i-a menținut condamnarea la 3 ani jumătate cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu. Dată fiind condamnarea anterioară a liderului PSD, cu suspendare, în dosarul Referendumului, sentința de azi devine executorie. Liviu Dragnea va fi încarcerat de îndată.

Practic, din acest moment se încheie o filă neagră în istoria PSD-ului, care a început după ce liderul din Teleorman a preluat partidul. Întrebarea care se pune în acest moment este cât va mai rezista PSD la guvernare, dar și cât va mai exista ca partid important în România.
Liviu Dragnea nu era iubit în partid și se așteaptă ca între apropiații săi să înceapă o luptă fără scrupule pentru puterea în partid. Toată lumea pronostichează o dispariție rapidă de la masa deciziilor a celor foarte apropiați de fostul lider al PSD, mulți dintre ei având deja dosare penale în diverse stadii la instanțe. Lista este destul de scurtă, dar cuprinde nume importante precum Darius Vâlcov, Mircea Drăghici, Olguța Vasilescu, Ionel Arsene, Cătălin Rădulescu, Carmen Dan, Viorica Dăncilă.
În dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute – preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. (…) În reuşita demersului său infracţional inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea”. (ZCH News)