minipiata urbanÎn această dimineață, 19 noiembrie, la sediul SC CMI Urban SA are loc ședința Adunării Generale a Acționarilor. Aceasta este formată din 7 consilieri locali, dintre care 3 de la PSD ( Silvia Baidan,Iulius Trapiel și Ana Ioniță). Se pare că Ana Ioniță și-ar fi depus demisia din acest organism iar ceilalți doi pesediști au primit mandat să nu voteze pentru intrarea în insolvență. Aurelia Simionică, fost viceprimar și șefa organizației municipale ne-a declarat că ”reprezentanții PSD merg pe ideea că nu este momentul să se ia o decizie radicală în acest moment, că se impune o analiză mai atentă a cauzelor pentru care s-a ajuns în această situație precum și a relațiilor cu acționarul majoritar, în vederea achitării datoriei față de acesta”.

În statutul societății Urban se specifică  în articolul 14 că ”pentru validitatea deliberărilor adunării ordinare este necesară prezența acționarilor care să reprezente 3/4 din capitalul social, iar hotărârile să fie luate de acționarii ce dețin 2/3 din capitalul social”.

Importantă în acest caz este continuarea acestui articol, în cazul în care astăzi nu se ia nici o hotărâre: ” dacă adunarea nu poate lucra în condițiile de cvorum, adunarea ce se va întruni la o a doua convocare poate să delibereze asupra problemelor puse pe ordinea de zi a celei dintâi adunări, oricare ar fi partea de capital social rprezentată de către acționarii prezenți, cu majoritate”.

Practic, dacă există o majoritate simplă, mâine se mai poate ține o AGA care să ia decizii valide în cazul insolvenței societății.

(V.B.)

Articolul precedentEmil Creangă, implicat în accident rutier! E la spital pentru investigaţii!
Articolul următorA apărut MESAGERUL DE NEAMŢ – 228
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.