pnl siglaComunicat de presă 

PNL Neamț consideră că PSD a fost și rămâne un partid al stagnării, un partid departe de oameni, un partid interesat doar de dominație electorală și incapabil să se reformeze. Desantul conducerii centrale a PSD la Piatra Neamț, gândit pentru a da credibilitate și anvergură organizației județene pesediste, a avut un efect politic modest și va avea efect electoral zero.

Temele care îi preocupă cu adevărat pe români şi pe nemţeni au fost ignorate la şedinţa liderilor PSD; pentru PSD nu par a conta nevoile de dezvoltare ale Moldovei și ale județului. Prin contrast, PNL susține în mod constant proiecte importante pentru regiune și pentru județ, precum demararea autostrăzii Iași – Tg. Neamț – Tg. Mureș sau modernizarea drumului Piatra Neamț – Bacău. „PNL este partidul dedicat modernizării unitare a României, este partidul dezvoltării Moldovei”, a subiniat liderul PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

m cozmanciucDin punct de vedere politic, s-a observat clar că PSD nu are soluții pentru primăria Piatra Neamț. Adunarea liderilor naționali ai PSD în județul nostru pentru a anunța candidații la primăriile Iași și Constanța – dar nu și la primăria Piatra Neamț! – este o adevărată sfidare pentru pietreni. Nu mai e nicio surpriză în acest context că PSD nu are niciun plan pentru viitorului municipiului Piatra Neamț. Pentru județ și pentru municipiu, întâlnirea pesediștilor a fost absolut inutilă.

Considerăm de asemenea că așa-zisa inițiativă a PSD privind deschiderea acestui partid către societate, anunțată ieri de către președintele PSD Liviu Dragnea, este praf în ochii românilor și al nemțenilor. PSD se preface că e deschis dialogului cu cetățenii, dar în fapt rămâne departe de ei – și în plus corigent la propria reformare. Singurul partid care a înțeles așteptările societății e PNL, dovada clară fiind adoptarea, în Consiliul Național al partidului din decembrie, a criteriilor de integritate pentru candidații liberali în alegeri. În alegerile din acest an, cei care-și doresc competență, corectitudine și programe de dezvoltare serioase au o singură opțiune: Partidul Național Liberal.

Biroul de Presă al PNL Neamț

17 ianuarie 2016