Viorica Dăncilă este cea mai potrivită să conducă partidul”, a declarat Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, înainte de Comitetul Executiv al social-democraților, care a avut loc astăzi 28 iunie. ”Eu consider că Viorica Dăncilă, astăzi, în momentul ăsta, este cea mai potrivită să conducă partidul. (…) Nu doar pentru că deţine funcţia de premier, pentru că eu cred că este cea mai potrivită să conducă partidul astăzi. Asta este opţiunea mea”, a spus Ionel Arsene, citat de G4Media.

Șeful PSD Neamț a adăugat cu același prilej că nu se pronunță în cazul celorlalți candidați, la funcțiile de președinte executiv sau secretar general, pentru că vrea să vadă ce se va decide în CExN: ”Vom veda astăzi în CExN ce vom hotărî, care din colegii noştri va continua, poate sunt colegi care se retrag, aşa că nu vreau să mă exprim deocamdată”.

Prudența lui Ionel Arsene a fost întemeiată: în timpul întrunirii, Eugen Teodorovici a anunțat că își retrage candidatura de la funcția de președinte executiv al PSD, iar Marius Dunca s-a retras din cursa pentru ocuparea funcției de secretar general al partidului, pentru a-l sprijini pe Mihai Fifor, un new entry în competiția pentru această funcție.

Comitetul Executiv al PSD s-a încheiat cu câteva decizii majore privind congresul de mâine, 29 iunie. În primul rând, se va modifica statutul partidului, astfel încât președintele și secretarul general să fie aleși de congres. Apoi, începând cu 11 august, PSD va începe strângerea de semnături pentru candidatul său la prezidențiale. (ZCH News)

Articolul precedentÎnfrățire româno-siciliană, sub ocrotirea Sf. Ioan Botezătorul
Articolul următorFOTO PIATRA FEST 2019 GALA „ADRIAN RUGINĂ”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.