0:00

Partidul Social Democrat are hemoragie masivă de lideri, figuri marcante ale partidului sau oameni care, la un moment dat, au însemnat o temelie pentru organizaţia de la Neamţ în general, de la Piatra Neamţ în special.

PSD Neamţ îşi pierde liderii, dar vrea Consiliul Judeţean pentru Ionel Arsene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAurelia Simionică, preşedintele PSD Piatra Neamţ, şi-a înaintat demisia din funcţie şi din partid. După o ultimă discuţie, de „răzgândeală”, cu şeful filialei, Ionel Arsene, Aurelia Simionică a trimis un comunicat:

Vă informez că azi, 09.04.2016, am demisionat din PSD. După 12 ani de activitate, pentru mine acest proiect este încheiat.
Mulţumesc oamenilor din organizaţia Piatra Neamţ pentru încrederea cu care m-au susţinut timp de 6 ani în funcţia de preşedinte al Organizaţiei municipale. A fost o onoare pentru mine să muncesc pe linie politică alături de ei. Au tot respectul şi preţuirea mea în continuare.
Rămân un om de stânga, iar acţiunile mele viitoare se vor concretiza în cadrul societăţii civile ori pe plan politic în proiecte sociale.

Aurelia Simionică

Plecarea sa vine după ce, în urmă cu câteva zile, deputatul Vlad Marcoci anunţa că părăseşte PSD, iar anterior Ioan Fiterău demisionase din partid, din cauza unor nemulţumiri la adresa conducerii organizaţiei şi a metodelor de (ne)comunicare. Indiferent ce le-a determinat nemulţumirile, plecările celor trei lasă PSD descoperit într-un moment delicat. Cu siguranţă partidul va ocupa rapid locurile rămase vacante de cei doi candidaţi pentru mandate de consilier – Simionică şi Fiterău -, ba chiar şi pentru Marcoci se poate găsi un substitut, însă asta nu anulează problema internă şi de percepţie la public pentru PSD, în contextul în care mai sunt puţine săptămâni până la începerea oficială a campaniei electorale pentru alegerile din 5 iunie.

Dat fiind că PSD are target îndrăzneţ pentru locale – nu doar majoritate în Consiliul Judeţean, ci şi Primăria Piatra Neamţ, pe care n-a câştigat-o până acum -, s-ar fi putut zice că semnalul va fi de unitate, nu de „mai răsfirat, băieţi!”. Mai ales că, după cum singur a anunţat, preşedintele Ionel Arsene vrea să fie preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. În cadrul conferinţei de presă de astăzi, 9 aprilie, Ionel Arsene a spus că el va fi cap de listă PSD pentru CJ Neamţ şi că va fi candidatul PSD pentru preşedinţia judeţului (probabil în sensul că va obţine majoritatea mandatelor de consilieri judeţeni şi are certitudinea că aceasta îl va şi alege, dată fiind noua procedură de ocupare a funcţiei de şef de judeţ). Tot Ionel Arsene a declarat că, la Consiliul Judeţean, PSD nu va aplica proiectul „PSD îţi dă puterea”, deci nu va veni pe listă şi cu oameni propuşi de cetăţeni, fiindcă „în Consiliul Judeţean trebuie reprezentativitate pentru toate comunele”, iar, aici, dacă nu ştie organizaţia judeţeană ce e mai bine pentru comunităţi, atunci cine să ştie?

În orice caz, mai e mult până departe şi, până să aleagă preşedintele consiliului judeţean administrativ, social-democraţii nemţeni trebuie să vadă ce fac să nu rămână în lista goală cu candidaţii.

(D.O.)

 

Articolul precedentPSD Neamț şi-a prezentat o parte din „puterea” pentru 5 iunie
Articolul următorPolițiștii au incendiat o barcă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.