pietricica turism

arsene 2016 02Sistemul de sănătate este inima societății. Serviciile de sănătate foarte bune sunt o condiție obligatorie pentru un standard ridicat de calitate a vieții. De asemenea, un sistem medical performant ne ajută pe noi toți să avem o sănătate mai bună, să putem beneficia de servicii de îngrijire profesioniste și ne crește șansele de a depăși momentele delicate ale vieții noastre când sănătatea noastră nu mai este foarte bună.

Din păcate pentru România, sistemul public de sănătate are probleme structurale, ce vor fi rezolvate doar prin eforturi susținute și pe termen lung. Atâta timp cât suntem aici, cât am fost aleși pentru a-i reprezenta pe nemțeni și avem la dispoziție pârghiile necesare, trebuie să facem o diferență și pentru cadrele medicale, dar și pentru pacienți.

Situația sistemului de sănătate la nivel de județ nu este încă îngrijorătoare, dar nici nu se află la standardele la care ar trebui să fie pentru a le asigura nemțenilor serviciile de care au nevoie. Când spun acest lucru mă gândesc la copiii noștri și la toți care ajung la secția de Urgențe. Au ei parte nu de cel mai bun tratament, ci de cele mai bune condiții în care să fie tratați? Mă gândesc și la cadrele medicale. Au ei parte de cele mai bune condiții în care să își desfăoare activitatea? Vor ajunge să fie mulțumiți de felul în care sunt răsplătiți pentru munca lor? Și ce putem face noi pentru a le face viața mai ușoară?

Soluții există și voi veni în întâmpinarea dumneavoastră cu o serie de propuneri realizabile care se regăsesc și în proiectul meu pentru această campanie. Acestea vizează zone vitale precum Pediatria, Neonatologia, Unitatea de Primiri Urgențe și sunt menite să creeze beneficii și efecte pozitive pe termen mediu și lung. Sunt proiecte îndrăznețe, care trebuie să devină realitate.

Nu trebuie să fii specialist în sănătate pentru a înțelege că e nevoie de dialog pentru a găsi cele mai bune soluții pentru Sănătate și pentru toți cei implicați. De aceea, fac apel către toți cei dintre dumneavoastră care sunteți dornici să schimbați lucrurile și vă invit la un dialog deschis joi, 19 mai 2016, ora 17:00, în sala “Ion Creangă” a Consiliului Județean, pentru a vă prezenta temele legate de Sănătate despre care eu cred că trebuie aduse în atenție și dezbătute de dvs., specialiștii județului nostru.

Doar așa putem contribui cu adevărat. O astfel de consultare este obligatorie în momentul în care ne dorim să facem lucrurile BINE.

Suntem oameni în slujba oamenilor!

Ionel Arsene, Președinte PSD Neamț