pietricica turism

Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și unul dintre oamenii apropiați ai lui Liviu Dragnea dă un semnal că lucrurile din PSD, în ciuda asigurărilor că ele sunt mult exagerate, nu trebuie lăsate să se coacă și mai mult. Târziu în noapte, cam în același timp în care și alți lideri județeni ai PSD au postat mesaje asemănătoare, Arsene cere rezolvarea crizei prin convocarea rapidă a unui Comitet  Executiv Național:

“Responsabilitatea față de cetățean este principala atribuție a unei guvernări. În momentul în care declarațiile celor desemnați să se ocupe de gestionarea destinului României afectează imaginea țării, dar și încrederea românilor în instituțiile statului, atunci suntem într-o situație anormală.

Lucrurile au luat o turnură nefastă, atât pentru guvern, cât și pentru PSD, în fața românilor, iar cei care ne aflam la conducerea partidului trebuie să luăm atitudine, să dăm dovadă de responsabilitate. Trebuie să ne amintim de angajamentele pe care ni le-am luat cu toții în fața românilor și să ne întrunim, în cel mai scurt timp cu putință, într-un Comitet Executiv Național pentru a clarifica situația guvernării în interesul românilor, spre binele acestora, dar și al PSD.”

Declarația lui Arsene, dar și a altor lideri precum Gabriela Firea sau Claudiu Mandea, vine pe fondul turneului din Moldova al lui Liviu Dragnea și analizei făcute de acesta. Amânarea unei decizii privind rezolvarea rupturii dintre Dragnea și Tudose nu pare să-l avantajeze pe primul, mai ales că decizia ar trebui luată, conform unui program anunțat deja, la iași, în fieful lui Chirica, un contestatar al liderului PSD. În Comitetul Executiv Național lucrurile stau altfel și de aceea s-a ales această soluție. (V.B.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.