pietricica turism

ionel arseneÎn formula Arsene – Simionică – Marcoci, la PSD Neamț a avut loc o conferință de presă războinică din punct de vedere politic, cu ținte principale Dragoș Chitic și șefii noi de la PNL. Ea s-a vrut un răspuns la conferința de presă a PNL-ului și a fost urmată de ”amenințarea” cu asemenea acțiuni săptămânal. Ionel Arsene a început abrupt: ”Am greșit că l-am bănuit de prea multă inteligență pe dl. Chitic. Cred că dânsul ar fi fost mai bun să facă publicitate la materiale de construcții. Unde era un pic de asfalt, un utilaj , hop și dl. Chitic cu poze. Atunci am hotărât că trebuie să schimbăm situația și sunt convins că în scurt timp o să reușim să refacem echipa de la nivelul Primăriei, să lucreze în folosul cetățenilor. În logica lucrurilor, ne dorim ca un coleg de-al nostru să conducă primăria, în condițiile în care Guvernul a ajutat și ajută primăria.” Odată terminată treaba cu Chitic, a venit rândul PNL-ului, unde s-a vorbit despre niște băieți cu cravată, sezonieri în politica din Neamț – remarcă interesantă, care dă liber la discuții despre nesezonieri și modul în care se poate negocia cu ei – despre declarațiile cum că Piatra Neamț trebuie să devină capitala liberalismului. Invitația făcută de PSD a fost ca șefii liberalilor să meargă în județ să-i cunoască problemele.

În legătură cu schimbarea de optică privind Primăria Piatra Neamț, Ionel Arsene a făcut mai multe afirmații de ținut minte:

”Recunosc că prima dată nu ne-am organizat cum trebuie. Data viitoare ne vom organiza foarte bine și vom reuși”

”Îl asigur pe Chitic că noi, cei din PSD, nu-l vom mai lăsa să piardă timpul acolo. Cât despre dl. Popescu, el este din alt film”.

”Imediat ce vom avea majoritatea, vom face schimbarea. Eu zic că o să o avem foarte curând și atunci vă anunțăm”.

Aurelia Simionică a vorbit depre proiectele promovate de dânsa, pe când era viceprimar, și diverse negocieri: școala și creșa din Speranța, investiția de pe Cozla, negocierile cu E-ON și piața centrală. Deputatul Vlad Marcoci a continuat tirul pe PNL, văzut de dânsul ca factor de destabilizare, cu trimiteri spre destrămarea USL și certurile actuale din partid. Plus anunțul că există o ipotetică posibilitate de colaborare cu o societate chineză pentru construcția de autobuze electrice pentru România și țările din jur.