pietricica turism

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, împreună cu procurorii DIICOT Iași și polițiști din cadrul Metropolitan Police Londra au efectuat, ieri, 14 noiembrie, 20 de percheziții în Londra, Constanța și Bacău, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în proxenetism și spălare de bani.

Activitățile au fost desfășurate concomitent în România și Marea Britanie, în cadrul unui acord de echipă comună de anchetă. Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi dezvoltat o rețea de proxenetism, reușind să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra. Gruparea infracțională ar fi fost foarte bine organizată, în sistem piramidal, iar membrii acesteia ar fi avut roluri bine determinate. Astfel, liderii grupării ar fi acționat din umbră, pentru a minimiza șansele de a fi identificați. Aceștia ar fi organizat și coordonat în detaliu activitatea de prostituție, fiind, totodată, principalii beneficiari ai banilor obținuți. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 7.000 de lire sterline, 12.000 de euro, 10.000 de lei și 2 autoturisme de lux, laptopuri, telefoane și 300 de grame de cocaină.

În urma activităților, 34 de victime aflate în 16 bordeluri din Londra au fost salvate. De asemenea, 20 de persoane au fost reținute în Londra și Iași, urmând a se obține mandate europene de arestare pentru cei din Marea Britanie. Doi dintre liderii grupării, reținuți în Londra, erau de asemenea căutați în baza unor mandate europene de arestare emise de autoritățile din România, fiind cercetați pentru tentativă de omor”, informează Poliția Română.

Filmul evenimentelor îl puteți viziona aici.