pietricica turism

Protestele de la Târgu-Neamț au fost pașnice și de bun simț. Aproximativ, 50 de persoane s-au adunat în Parcul Ion Creangă, începând cu orele 17.00. Simpli cetățeni, profesori, oameni de afaceri, politicieni dar și elevi de liceu au afișat mesaje anti-guvernamentale. În tot acest timp, angajați ai Poliției Locale și ai Jandarmeriei vegheau la liniștea publică. Printre protestatari s-au regăsit un consilier local PNL și un lider a organizației PMP Târgu-Neamț. Unii dintre protestatari au venit și cu copiii, protestând pașnic și civilizat, afițând pancarte cu mesaje antiguvernamentale.


„Îmi doresc ca legea să fie respectată și nu ocolită. M-aș fi așteptat să iasă mai mulți oameni în stradă, mai ales că mulți și-au anunțat participarea. Poate vremea, poate altceva, i-a făcut să rămână în case”, a pus și Bogdan Șchiopu, de profesie fotograf.
Scopul acestui protest a fost ca să demonstrăm că și în Târgu-Neamț sunt oameni cu simț civic, care-și apără valorile în care cred. Miza protestului este anularea Ordonanței 13 din 2017. Vom fi aici, câtă vreme doleanțele noastre nu vor fi ascultate. Sincer, sunt mai mulți participanți decât mă așteptam, dar sunt convins că acasă sunt și mai mulți care ne împărtășesc ideile. Nu a făcut nimeni presiuni asupra mea legat de organizarea acestui protest, nu sunt membru al niciunui partid politic, însă am principii de la care nu vreau să abdic. Este un protest spontan. Vin săptămânal în Târgu-Neamț, în fiecare weekend, am prieteni aici, am familia aici. Să știți că îl apreciez pe domnul primar Harpa pentru modificările pe care le-a făcut în oraș. În mandatul dânsului au apărut sensurile giratorii, s-a desființat acel gard de fier din centru și multe altele. Acest protest, nu este împotriva dânsului, pentru că nu-i putem contesta meritele. Și nici nu pot să-l contest, pentru că locuiesc de 10 ani la Iași și nu știu multe lucruri care se petrec la Târgu-Neamț”, a spus și Bobric inițiatorul protestului, 29 de ani, inginer electronist, în Iași.
Nu sunt membru al niciunui partid, nu sunt plătită nici de Soros, nici de PNL. Am venit din proprie inițiativă, pentru vă-mi fac grijă pentru viitorul copilului meu. Prin aceste ordonanțe s-a legiferat pe față, hoția și furtul. Ce-ar fi să ne apucăm toți de furat? Este inadmisibil. Suntem împotriva ordonanțelor semnate pe genunchi și aprobate la miez de noapte, fără a ni se cere părerea, cu scopul de a fi scăpați niște hoți. Dacă au furat din bani publici să plătească. Sunt plătitoare de taxe, lucrez la privat și sunt la zi cu taxele și impozitele. De ce să mi se fure contribuția mea la Stat, de către acești hoți? Sunt dezamăgită de faptul că s-a adunat atât de puțină lume la protest. M-aș fi așteptat de la târgnemțeni să fie mai solidari. Explicația ar fi simplă. Foarte mulți cetățeni din Târgu-Neamț lucrează în instituții publice și le e frică să-și piardă funcțiile sau serviciul. Pe de o parte îi înțeleg, dar pe de cealaltă parte nu îi înțeleg, pentru că nu așa ar trebui să reacționăm la abuzurile Puterii. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre și pentru dreptul la opinie garantat prin Constituție. Că asta ar mai lipsi, să ne ia și acest drept”, spune o doamnă.
„Mă aflu aici, în semn de solidaritate pentru persoanele care protestează în țară. Protestez pentru ordonanța buclucașă, care mi se pare o prostie și care are ca scop salvarea unor politicieni care au dosare penale”, spune și un licean de 18 ani de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”.

C.T. STURZU

2 COMENTARII

  1. Ma bucur l ca intr o tara atat de corupta si ajunsa in pragul dezastrului ,sunt oameni minunati ,de buna credinta si curajosi!Mi as fi dorit mult sa fiu si eu prezenta ,fierb in mine ca nu pot decat sa privesc de departe ce se intampla,deoarecs situatia financiara ma tine departe de ce iubesc !Dar nu ezit si o fac pana noaptea tarziu, sa inmpartasesc cu toti amicii fb ,orice stire care ne ridica moralul si va suntem cu sufletul alaturi!Sunt cuvinte scrise in lacrimi,sa stiti!

  2. Nu mai plangeti doamna…plansu e de forma…..leana nu e moarta….leana se transforma….asa e si cu politica noastra sa facem ceva sa fim ocupati ca de treburi serioase se ocupa alte natii

Comments are closed.