0:00

Protecţia consumatorilor în… „pana prostului”!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui, Constantin Vasilache, spune că instituţia a rămas fără benzină pentru deplasările comisarilor la controale în judeţ, susţinând că nu este respectată o hotărâre de Guvern privind creşterea cotei de carburanţi.

Şeful Comisariatului Judeţean Vaslui, Constantin Vasilache, reclamă nerespectarea unei hotărâri date de Guvernul Ponta, în octombrie 2014, prin care cota de carburanţi alocată pentru fiecare autoturism al instituţiei creşte de la 100 la 360 de litri lunar, transmite gandul.info, citând Mediafax.

Ca o consecinţă a nepunerii în aplicare a respectivului act normativ, susţine el, instituţia a rămas fără carburant pentru cele două autoturisme, nemaiputând astfel să desfăşoare controale la agenţii economici din judeţ. Acuzaţiile au fost făcute, joi, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural Vaslui, provocând rumoare în rândul celorlalţi şefi de instituţii deconcentrate prezenţi la întâlnire.

„Problema este că nu se respectă legea. Domnul prim-ministru a dat o hotărâre special pentru suplimentarea cotei de benzină la ANPC, însă acest act normativ nu se respectă. La toate regionalele a crescut această cotă, mai puţin la noi, în Moldova. Nu mai spun că nici combustibil conform cotei de anul trecut nu primim. Am fost şi la Bucureşti, am făcut sesizări, nici nu mi se răspunde măcar. Am scris şi la Regională, la Iaşi, dar degeaba. Noroc că am o colaborare foarte bună cu Poliţia, că ne mai ia cu maşinile sale în control. Sunt chiar uşurat când ştiu că unii comisari merg cu Poliţia, fiindcă scăpă de cheltuiala cu benzina pe ziua respectivă. Acum nu mai am benzină. Eu de luni (15 iunie – n.r.) ce mai fac?”, a declarat şeful CJPC Vaslui, Constantin Vasilache.

Potrivit acestuia, comisarii CJPC Vaslui vor face controale doar în municipiile Vaslui şi Bârlad, acolo unde aceştia se vor putea deplasa pe jos de la sediile din cele două oraşe. (ZCH NEWS)

Articolul precedentATENŢIE! CANICULĂ în toată ţara!
Articolul următorDoi ani de la plecarea la cele veșnice a Părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu: „Am venit părinte să te mai vedem…”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.