reclama autocenter

Gino Iorgulescu

Declarația lui Iuliean Boghian, consemnată în ediția de ieri a cotidianului nostru, în articolul ”FC Ceahlăul joacă pe minus” și, în care, actualul director de marketing își făcea socotelile cum că ar putea plăti datoriile la stat din drepturile de televizare, dacă Ceahlăul s-a clasa între primele 10 echipe, are o acoperire reală.

Liga Profesionistă de Fotbal a trimis la începutul săptămânii o nouă propunere legată de repartizarea drepturilor TV pentru sezonul competiţional 2014-2015. Noua propunere le impune echipelor folosirea a 5 jucători români pe tot parcursul meciurilor. Concret, propunerea LPF se referă la faptul că, din suma anuală netă de 27,5 milioane de euro, 8,25 milioane vor fi împărţite între cele 18 cluburi, care vor primi fiecare aproape 460.000 de euro. Alte 13,75 milioane ar urma să fie împărţite conform clasamentului de la finalul acestui sezon, în timp ce restul de 5,5 milioane de euro ar rămâne pentru echipele cu minimum 5 români în teren, meci de meci, pe durata întregului sezon competiţional.

Într-o situaţie normală, în care toate echipele vor urma să respecte criteriile impuse de Liga Profesionistă de Fotbal, fiecare club din Liga I va avea garantată o sumă netă de 764.000 de euro – banii din cota de 30% şi din cota de 20%, la care se vor mai adăuga şi banii pentru locul din clasament. Marți, 20 mai, va avea loc Adunarea Generală, care ar urma să adopte, sau să respingă, această propunere, care avantajează echipele de la locul 6 în jos. Pentru ca FC Ceahlăul să încaseze la finalul acestui sezon, considerat catastrofal, aproape dublul sumei încasate sezonul trecut, trebuie doar să rămână în Liga I, cât mai aproape de locul 10.  (Cristi SOROCEANU)

Articolul precedentLeoreanu încurajează HCM-ul
Articolul următorHriţcu, vioara întâi a lui Dan Valentin