pietricica turism

După succesele repurtate în restul țării, ediția a IV a a Turneului Național “Muzica în Palatele României”, organizat de Asociația “Pro Valores”, include pe harta marilor valori arhitectonice și istorice românești palatele și castelele ieșene, se precizează într-un comunicat de presă.

Joi 18 august, de la ora 18:00, manifestarea va avea loc în Sala Voievozilor din Palatul Culturii din Iași. O zi mai târziu, tot de la ora 18:00, recitalul se va desfăşura în Palatul Cuza din Iași – Muzeul Unirii. Sâmbătă, 20 august, de la ora 17:00, muzica bună va răsuna în Castelul Sturdza de la Miclăușeni, iar concertul final al turneului va fi găzduit duminică, 21 august, de la ora 12:00, de Palatul Cuza de la Ruginoasa.

“Costin Soare, la chitară și lăută, ne propune un itinerariu sonor care va porni din perioada Renașterii și va ajunge până în spațiile sonore spaniole și sud americane ale secolului XX. Iubitorii artei sunetelor se vor lăsa învăluiți de armonii imaginate de: Valentin Bakfark, John Dowland, Joan Ambrosio Dalza, Isaac Albeniz, Jorge Morel, Ariel Ramirez, Agustin Barrios-Mangore, Heitor Villa-Lobos și Francisco Tarrega”, se mai precizează în comunicat.

Detalii suplimentare despre concerte, palatele care le vor găzdui şi artişti puteţi găsi AICI. (ZCH NEWS)