pietricica turism

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, anunță 500.000 de lei în plus pentru lucrările la aducțiunea Preutești, bani cu care se va putea suplimenta debitul pe rețeaua de alimentare cu apă, astfel încât orașul Târgu Neamț și comunele din zonă să nu mai aibă necazuri cu apa potabilă, cum au tot avut în ultimele luni.

Plenul Consiliului Județean Neamț a aprobat, pe 4 noiembrie, alocarea sumei suplimentare, prin transfer de la sectorul transport – reparații curente către capitolul ”locuințe, servicii și dezvoltare publică”. Ionel Arsene a explicat că a propus alocarea celor 500.000 de lei pentru demararea procedurilor, respectiv pentru întocmirea documentației tehnico-economice în baza căreia încep lucrările.

Astfel, se va putea asigura debitul de apă potabilă în zona nord – Târgu Neamț”, a declarat președintele CJ Neamț. ”Este o mare problemă cu aducțiunea de apă în zona Târgu Neamț, rețeaua este foarte deteriorată. Nu puteam sta să mai așteptăm finanțare europeană, este o problemă care trebuie rezolvată urgent. Am decis să începem proiectul cu bani de la bugetul județului. Cred că este de datoria noastră să rezolvăm această problemă extrem de grea pentru târgnemțeni, dar și pentru locuitorii celorlalte comune”, a adăugat Ionel Arsene.

Deși n-au acceptat ordinea de zi propusă de acesta, consilierii PNL au votat rectificarea bugetară, cu tot cu amendamentul banilor pentru aducțiunea Preutești – Târgu Neamț, ceea ce l-a determinat pe șeful CJ să le mulțumească.

Pentru că aceasta ne este menirea: să fim aici pentru a rezolva problemele! I-am asigurat pe nemțeni de când am preluat mandatul de președinte că voi căuta soluții pentru toate problemele lor și cred că m-am ținut de cuvânt. În tot județul avem în derulare sau contractate proiecte de infrastructură – și nu pot neglija sprijinul masiv pe care l-am avut din partea Guvernului condus de Viorica Dăncilă, căreia îi mulțumesc! -, dar multe urmează să înceapă!”, a adăugat Ionel Arsene.

SURSA: Consiliul Județean Neamț