0:00

Proiectul Manual de Lăutărie, apel pentru copiii muzicienilor din țară, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Crescut pe Muzică” este un proiect lansat anul trecut și care va continua și anul acesta sub forma conceptului „Manual de Lăutarie”. Ideea proiectului este de a uni copii din toată țara care provin din familii care au promovat muzica tradițională. Cei care se înscriu în proiect  vor fi îndrumați de Corina Burlacu (jurnalist, manager cultural) și Andreea Lăcătuș (regizor, producător cultural), traineri de specialitate, pentru a realiza materiale și documentare despre familia lor și muzica din comunitățile acestora.

Elementele centrale ale proiectului sunt cele 8 cursuri create și prezentate de 4 dintre participanții de anul trecut și lansarea unui website nou în octombrie. Acesta va cuprinde o hartă interactivă (materiale documentare create de adolescenți despre muzicieni tradiționali din toată țara) și un timeline participativ (materiale din Arhiva Muzeului Național al Țăranului Român alături de elemente din arhivele unor cercetători independenți).

Termenul limită de înscriere în cadrul proiectului este 20 septembrie 2021 și se face aici.

Joi, 16 septembrie 2021 are loc concertul Tarafului Crescut pe Muzică, format din copii din toată țara care s-au cunoscut prin intermediul acestui proiect. Concertul începe la ora 18.00, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, intrarea fiind liberă.

Andreea Bogza

Articolul precedentSimpozionul Național “Rolul Mănăstirii Secu în viața religioasă a Țării Moldovei”, ediția a X-a
Articolul următorFOTO: Șofer blocat între fiarele mașinii, accident grav în curbele de la Bălțătești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.