proiectilUn bărbat de 65 de ani din satul Căuşeni, comuna Boghicea, a dezgropat un proiectil din faţa casei, în ziua de 1 septembrie.

Omul săpa un şanţ, ca să amenajeze o rigolă şi când a descoperit „bomba” s-a oprit din treabă şi a sunat la 112.

Echipa pirotehnică s-a deplasat la faţa locului, a ridicat proiectilul de calibru 37 mm şi a verificat zona pe o suprafaţă de 30 mp, fără să mai descopere vreo „amintire” din cel de Al Doilea Război Mondial.

Astăzi, 2 septembrie, într-un poligon amenajat în comuna Dragomireşti vor fi distruse elementele de muniţie descoperite în ultimul timp pe teritoriul judeţului: şapte proiectile, patru lovituri de aruncător şi opt grenade de mână.

„Pentru a preveni evenimentele nedorite (răniri sau chiar decese), ce ar putea fi produse prin declanşarea elementelor de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora: sunaţi imediat la 112; nu atingeţi elementele de muniţie; izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă”, a precizat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. (C. MIRCEA)

Articolul precedentCardul de sănătate e obligatoriu! Cum au reacţionat nemţenii?
Articolul următorNeamţul în topul judeţelor unde s-au tăiat ilegal păduri!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.