Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Văleni a sunat la 112, în după-amiaza de 30 iulie, cu jumătate de oră înaintea încheierii programului din primărie și a anunțat că în fața imobilului este un proiectil. Echipa pirotehnică, formată din doi subofițeri, s-a dus la fața locului cu o autospecială și a ridicat un proiectil perforant trasor de calibru 47 mm, provenit din Al Doilea Război Mondial. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de 50 metri pătrați, şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie. Interesant este că proiectilul a fost găsit în rigolă, un loc în care nu avea cum să ajungă decât dacă-l ducea cineva. Probabil vreun om cu sentimente alese față de administrația locală s-a gândit la un cadou inedit.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

  1. a)să anunţe de urgenţă prin SNUAU 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
  2. b)să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
  3. c)să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
  4. d)să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  5. e)să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
  6. f)să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

C.M.

 

 

Articolul precedentActualizare: Drumul național dintre Bicaz și Poiana Largului a fost deblocat
Articolul următorActualizare: 2 bătrâne blocate în locuințe din cauza inundațiilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.