cj 2013 05

Consiliul Județean Neamț a anunțat oficial finalul a două proiecte, implementate prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Primul dintre acestea, ”Reabilitarea, Modernizarea și Extinderea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț” a avut o perioadă de implementare de 33 de luni, cu un buget alocat de 24.647.471 lei, din care 19.653.298 lei finanțare nerambursabilă. Centrul pentru educație incluzivă de la Târgu Neamț a fost complet modernizat prin lucrări reabilitare ale clădirilor și prin dotări. Proiectul de finanțare a avut ca obiectiv creșterea calității infrastructurii de educație pentru învățământul special din regiunea Nord-Est în vederea asigurării unui proces educațional la standarde europene. La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă de la Târgu Neamț învață 106 copii cu nevoi special din care 51 sunt asistați permanent.

Cel de-al doilea proiect finalizat, ”Colecții muzeale și vestigii istorice în județul Neamț”, a avut în vedere promovarea turistică a județului și dezvoltarea condițiilor de practicare a turismului. Programul  s-a desfășurat pe o perioadă de 22 de luni, cu un cost total de 975.918 lei, din care 753.000 lei nerambursabili. În cadrul proiectului s-a urmărit  realizarea de casete de prezentare, pliante, albume traduse în engleză, franceză, italiană și germană, care au fost promovate la principalele târguri de turism, precum și la ambasade și organizaţii non-guvernamentale ce activează în domeniul turismului. (I.C.)

Articolul precedentMunicipalul a perfectat primul transfer
Articolul următorDiligenţa cu talente