Muzeul de Artă oferă iubitorilor de frumos, în perioada 12 august-6 septembrie, o inedită expoziţie de pictură şi ceramică, cu influenţe orientale. Sub genericul “Memorie şi vis” vor expune pictorul şi sculptorul de origine siriană Ammar Alnahhas şi tatăl său, Farouk Alnahhas, prezent cu lucrări de ceramică mică. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 12 august, de la ora 17:00, în curtea interioară a Muzeului de Artă, cu respectarea măsurilor prevăzute de situația actuală de stare de alertă.

Proiect expoziţional cu influenţe orientale pe simezele Muzeului de Artă, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Ammar Alnahhas a studiat sculptura la Universitatea din Damasc, apoi s-a stabilit în România, din 2006. Aici a început să picteze, «succesul său fiind evident nu doar la Bucureşti unde a expus pe simezele Bibliotecii Naţionale a României şi în galerii prestigioase, dar şi în alte centre culturale importante  ale ţării», după cum a notat criticul Cleopatra Lorinţiu. Stilul lui Ammar Alnahhas este unic și inconfundabil, influențat de memoria spațiului oriental, de amintiri și vise”, a precizat muzeograful Silvia Trăistariu.

Proiect expoziţional cu influenţe orientale pe simezele Muzeului de Artă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAmmar Alnahhas, membru al Asociației de Arte Plastice din Siria, a organizat expoziții personale la Muzeul de Artă Bacău (2018), Muzeul de Artă Ploiești (2016), la Galeriile de Artă din București, dar și în Madrid, Spania (2004). A participat cu lucrări în expoziții de grup ca Djerba DREAM, proiect internațional desfășurat în insula tunisiană Djerba, cu participarea a peste 50 de artiști din întreaga lume (2018) și în proiectul internațional, SFAX, Tunisia (2016). S-a alăturat artiștilor din Tabăra Internațională de Arte Plastice, expoziția “Instantanee medievale”, Burghostel, Sighișoara, România (2014), și a fost prezent în Expoziția “Atitudini Contemporane”, ediția a V-a 2012, Salonul Național de Artă Plastică, Ploiești (2012). În cadrul Expoziției ”Vechiul Damasc”, Damasc, Siria (2006)  a primit Trofeul CHEIA VECHIULUI DAMASC și Premiul Salonului  VECHIUL DAMASC, pentru pictură. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentFOTO: Incendiu într-un bloc din Piatra-Neamț, 11 persoane intoxicate cu fum
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii publice din Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.