Primăria Piatra-Neamț a depus, recent, un proiect de debirocratizare a activităţii din instituţie, intitulat „Dezvoltarea capacității de planificare strategică și implementarea unui sistem informatic integrat în municipiul Piatra-Neamț”. „Valoarea totală a acestuia este de 3.855.000 de lei, din care contribuția municipiului Piatra-Neamț este de doar 2%”, se precizează într-un comunicat de presă.

Proiect de debirocratizare la Primăria Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Proiectul are 3 obiective principale:

  • Eficientizarea și simplificarea serviciilor furnizate cetățenilor de către Primăria Muncipiului Piatra-Neamț prin implementarea unui sistem informatic de servicii electronice integrat cu o platformă de management informațional geografic.
  • Promovarea modernizării în administrația publică locală din Municipiul Piatra-Neamț prin specializarea angajaților primăriei pe teme specifice proiectului (planificare strategică și utilizarea noului sistem informatic) ceea ce va determina motivarea și mobilizarea acestora în direcția inovației și în oferirea de servicii publice de calitate către cetățeni.
  • Dezvoltarea capacității de planificare strategică la nivelul administrației publice locale din Municipiul Piatra-Neamț prin realizarea Strategiei Smart City și a Strategiei de dezvoltare durabilă 2021 – 2027″, potrivit sursei citate.

Proiect de debirocratizare la Primăria Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Prin acest proiect ne dorim să asigurăm servicii publice integrate de calitate, transparente şi accesibile pentru pietreni, prin simplificarea procedurilor administraţiei locale, în paralel cu reducerea birocraţiei şi instruirea personalului din administrația locală, în sensul profesionalizării acestora. Vom minimiza astfel interacţiunea directă, deplasările cetăţenilor la primărie, statul la ghişee, predarea de documente, toate derulându-se electronic. Am încredere că finanțarea acestui proiect va fi aprobată și că vom putea trece cât mai repede la implementarea lui”, a declarat primarul Dragoș Chitic. (ZCH NEWS)

Articolul precedent„Masă caldă” pentru elevii de la încă trei școli
Articolul următorNumărul bolnavilor de gripă s-a dublat într-o săptămână
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.