0:00

Lista școlilor propuse a intra în programul o masă caldă pe zi este pusă în dezbatere publică alături de ordinul ministrului Educației.

În județul Neamț sunt propuse două școli, față de cele opt de anul trecut și astfel numărul ar putea crește la 10 școli care aplică programul pilot. Este vorba de Școala Gimnazială Oniceni și cei 688 de elevi inclusiv copii de grădiniță și Școala Profesională Valea Ursului cu 613 elevi și copii de grădiniță. Rostul programului de asigurare cu fonduri guvernamentale a unei gustări zilnice, pe cât posibil caldă, este de a aduce copiii la cursuri și astfel de a se limita abandonul școlar.

Proiect. Aproape 1.300 de elevi din Oniceni și Valea Ursului ar putea primi o masă caldă pe zi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ordinul care este pus în dezbatere publică la mai bine de o lună de la începerea noului an școlar propune finanțare doar pentru acest an școlar. Pentru cei aproape 1.300 de elevi asta înseamnă aproape 4 milioane lei, în condițiile în care costul unei mese zilnice este tot 15 lei, ca și anul trecut.

Proiect. Aproape 1.300 de elevi din Oniceni și Valea Ursului ar putea primi o masă caldă pe zi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Rămâne de văzut când vor primi efectiv copiii pachețelul cu mâncare, fiindcă după ce va fi adoptat ordinul ME, vor trebui adoptate și normele metodologice de aplicare, pentru ca școlile să poată face apoi licitațiile pentru furnizori. Dacă vor fi furnizori interesați de acești bani, știut fiind că anul trecut copiii au rămas fără lapte, fiindcă prețul oferit de guvern era prea mic. Ce va mai fi din ianuarie 2024, iarăși va fi interesant de aflat, câtă vreme programul pilot are finanțare doar pe 2023. Dacă banii vor ajunge la timp.

C.I.

Articolul precedentPuiu Mironescu, la un pas de libertate: prima instanță i-a admis liberarea condiționată
Articolul următorVIDEO. FOTO. Incendiu de amploare la Straja: intervenția a durat aproape 9 ore