Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a aprobat revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Națională (clasa a VIII-a) și Bacalaureat, fără conținuturi aferente semestrului al II-lea al anului școlar în curs, se precizează într-un comunicat de presă al MEC.

„Această măsură a fost agreată și cu partenerii educaționali, reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, în vederea finalizării cu succes a anului școlar 2019-2020. Ordinul de ministru a fost transmis luni, 13.04.2020, către Monitorul Oficial al României și, imediat ce acesta va fi publicat, Ministerul Educației și Cercetării va posta noile programe, astfel:

  • pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) și matematică;
  • pentru examenul național de Bacalaureat 2020 la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie”, precizează sursa citată.

MEC pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte 5 teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, în vederea susținerii examenelor naționale. Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste de antrenament va fi publicat miercuri, 22 aprilie. Până vor fi publicate de MEC, programele revizuite pot fi consultate AICI (se accesează 323 bis). (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Arhiva ZCH NEWS)

Articolul precedentSfânta şi Marea Vineri – Sinaxar şi Rugăciune
Articolul următorLiga I s-a mutat pe calculator, în FIFA 20
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.