reclama autocenter

Junior Achievement (JA) România a lansat, joi, 2 februarie, înscrierile pentru anul şcolar 2017-2018 la programele internaţionale de educaţie pentru viaţă şi carieră, prin Curriculum la Decizia Şcolii (CDȘ) sau Curriculum în Dezvoltare Locală (CDL), în toate instituţiile de învăţământ preuniversitar, pentru clasele 0-XII.

Elevii din România (6-19 ani) pot urma gratuit 17 programe internaționale de tip “learning by doing” testate și implementate în 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea. Adaptate pentru fiecare nivel de studiu, cele 17 programe JA îi ajută pe elevii din clasele 0-XII să-și dezvolte abilitățile de viață, folosind metodologia “learning by doing” ce cuprinde scenarii, jocuri de rol, dezbateri, studii de caz, lucru în echipă și chiar proiecte de afaceri.

„Profesorii și elevii beneficiază GRATUIT, prin participarea la fiecare program JA implementat la clasă sub forma CDȘ/CDL de:

  • training și consultanță pentru implementarea activităților la clasă;  
  • programă și set gratuit de materiale tipărite: ghidul profesorului, manualul elevului, materiale auxiliare (fișe, postere, suport online etc.);
  • instrumente de evaluare: PRE-TEST și POST-TEST;
  • activități individuale și în echipă;
  • certificare pentru profesor și elevi;
  • participare la competiții și proiecte naționale și internaționale”, se precizează pe portalul Junior Achievement România.

Programele JA sunt implementate în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale în baza Protocolului nr. 10184/14.05.2003, în peste 1.400 de şcoli publice din întreaga ţară, putând fi implementate sub formele Curriculum la Decizia Școlii (CDȘ)/Curriculum în Dezvoltare Locală (CDL). În perioada 2 februarie – 1 martie, profesorii din toată țara pot opta pentru implementarea gratuită a programelor JA în anul școlar 2017-2018. Informații despre procesul de înscriere sunt disponibile AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentGALERIE FOTO Roman, a treia seară de proteste: “Ăla cu mustaţă ne fură pe faţă!”
Articolul următorCamera de Comerţ Neamţ: Învățământul profesional dual, dezbatere la Ministerul Educaţiei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.