policlinica-2014Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț au anunțat că, până la sfârșitul acestui an, medicii de familie își vor putea programa, online, pacienții pe care îi trimit să fie consultați în Ambulatoriul Integrat de Specialitate al spitalului (Policlinică). Concret, așa cum a declarat Liviu Negelschi, managerul interimar al SJU, la unitatea medicală va fi montată o interfață pe care medicii de familie o vor putea accesa și astfel vor putea ști când și la ce medic își pot programa pacienții trimiși la SJU.

Vom face o interfață care va fi ca un sistem de «booking», pentru a putea realiza o adresabilitate online la Ambulatoriu. Este primul spital public din țară care va avea o astfel de interfață. În primul rând, va fi de un mare ajutor pentru pacienții din mediul rural, care se află la distanțe mari de Spitalul Județean. În acest fel se evită ca acești oameni să fie puși să facă mai multe drumuri pentru o consultație. Începem prin a-i ruga pe medicii de familie să participe la inițiativa noastră, urmând ca prin intermediul Colegiului Medicilor Neamț să organizăm niște discuții cu medicii în așa fel încât să le prezentăm avantajele pentru că, până la urmă, este și în avantajul lor. Noi, de la «front desk» (birou de informații – nr), vom anunța pacientul că a fost înregistrat online și apoi îl vom mai contacta încă o dată pentru a ne confirma dacă menține programarea”, a precizat Negelschi.

Acesta a mai adăugat faptul că sumele necesare pentru achiziționarea softului vor fi achitate din fondurile spitalului, în acest sens fiind solicitate 3 oferte, de la 2 firme cu care unitatea colaborează deja. (M.T.)

Articolul precedentReprogramări în Liga a IV-a: Bradul Borca luptă la Pânceşti pentru locul I
Articolul următorIrina Glibko (CSM Roman), locul 6 în topul golgeterilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.