0:00

Programarea online la medic ar putea deveni realitate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCasa Națională de Asigurări de Sănătate vrea să introducă un nou proiect informatic pentru pacienți. Aceștia se vor putea programa singuri, pe internet, la medicul dorit, conform președintelui CNAS, Vasile Ciurchea. Acesta a mai spus că prin introducerea unui asemenea proiect, pacientul își poate alege singur furnizorul de servicii medicale de stat, „fără a mai depinde de cineva” și, totodată va putea să consulte și prețurile serviciilor, în timp real.

„Avem un proiect informatic care trebuie să fie gata la 15 decembrie și care este adresat, în exclusivitate, paciențților. Acolo pot să găsească absolut toate informațiile, pot să își facă programări la medici, pot să vadă prețurile, pot să își aleagă furnizorul de servicii fără a mai depinde de cineva, ceea ce este un plus de valoare”, a explicat președintele CNAS.

„Este o idee bună și utilă pentru pacienți. Dar până la un nou sistem informatic, sunt multe alte lucruri de realizat. De exemplu, ar trebui perfectat programul informatic al Casei pentru cardurile de sănătate. Din câte am înțeles, se blochează foarte des și se alocă foarte mult timp pentru activarea unui card”, a declarat Radu Firăstrău, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Neamț. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentNEAMŢ: Vrei calculator, dar nu ai bani? Poţi avea o şansă!
Articolul următorNEAMŢ: Marș pentru viață la Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.