Cu ocazia aniversării a 195 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române Moderne (pe 25 martie), poliţiştii ieşeni vor fi alături de cetăţeni, pentru a sărbători acest eveniment important.

Chiar pe 25 martie (în intervalul orar 14:00-18:00) şi pe 26 martie (în intervalul orar 15:00-20:00), Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi desfăşoară campania “Ziua Poliţiei Române” la Palas Mall Iaşi. Acolo va fi prezentat un detaşament de tehnică al Poliţiei Ieşene, format din autospeciale de intervenţie, laboratorul criminalistic şi autospeciale  rutiere. Câinii poliţişti vor prezenta exerciţii demonstrative de autoapărare şi de găsire a unor droguri, sub coordonarea instructorilor.

De asemenea, în perioada 20-22 martie, tehnica din dotarea Poliţiei Ieşene va fi expusă la Paşcani, Hârlău şi Târgu Frumos. Pe data de 23 martie, la sediul IPJ Iaşi va avea loc “Ziua porţilor deschise”. Elementele de noutate pentru acest an sunt concursul de cros, organizat pentru poliţiştii ieşeni, care va avea loc la data de 21 martie şi  turneul de minifotbal cu participarea echipelor IPJ Iaşi, IJJ Iaşi, ITPF Iaşi şi ISU Iaşi (la data de 22 martie). De asemenea, la data de 25 martie, între orele 10:00-12:00, pasionaţii de ciclism sunt invitaţi la Marşul Ciclist organizat de poliţiştii rutieri, care se va desfăşura în zona centrală a municipiului Iaşi. (ZCH NEWS)