elevi 06În școli, luni, 5 octombrie, de Ziua internațională a educației, orarul școlar va dispărea în favoarea activităților specifice marcării acestei zile. În unitățile de învățământ a fost trimisă o adresă a Ministerului Educației în care se precizează că manifestările dedicate momentului festiv se vor organiza în timpul programului de lucru. Totuși, oficialii din minister nu au precizat dacă activitățile trebuie să se întindă pe toată durata programului de lucru, așa că profesorii au program „liber ales”.

Eu cred că profesorii conștiincioși, după desfășurarea activităților specifice sărbătoririi Zilei internaționale a educației, vor intra la ore deoarece, în caz contrar, vor fi nevoiți să le recupereze. Noi am transmis nota ministerului, însă rămâne la latitudinea școlilor cum își vor organiza aceste manifestări. De altfel, la nivelul inspectoratului a fost centralizată o situație a activităților care vor avea loc în școlile din județul Neamț”, a precizat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Adresa Ministerului Educației și Cercetării Științifice

Vă reamintim că, potrivit art.3 alin. (2) din O.M.C.E.S., nr. 4496/2015 cu modificările și completările ulteriore:

„Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, ziua de 5 octombrie – Ziua internațională a educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar.”

Vă solicităm să întreprindeți măsurile necesare pentru punerea în aplicare a prevederilor citate anterior.

Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Neamț nu au răspuns la telefon, la momentul redactării acestei știri, pentru a da lămuriri dacă această zi este una nelucrătoare sau nu pentru angajații din învățământ. (M. TEODOROF)

Articolul precedentCarduri de sănătate și pentru copii
Articolul următorBubele de la Girov rămân un mister! Apa era bună!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.