0:00

Program gratuit de terapie pentru copii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCopiii din toată țara pot face, în premieră, consiliere psihologică și psihoterapie, gratuit, printr-un program național adoptat prin hotărâre de Guvern. Peste 70.000 de ore de terapie – intervenție psihologică și psihoterapeutică – sunt disponibile prin programul “Din grijă pentru copii“.

Minorii cu tulburări emoționale și de comportament pot primi până la 10 ședințe de consiliere gratuită de la un specialist înscris în registrul deschis de Colegiul Psihologilor din România.

Nevoia de sprijin psihologic a copilului poate fi sesizată atât de părinți, cât și de cadrele didactice din învățământul preuniversitar, asistenții sociali, asistenții medicali comunitari, mediatorii școlari, experții locali pentru persoanele aparținând minorităților rome.

Pasul doi constă în recomandarea oficială ce poate fi făcută de medicii de familie, medicii de medicină școlară, medicii de psihiatrie pediatrică consilierii școlari emit, în baza unei consultații o recomandare de evaluare psihologică în vederea înscrierii în Program.

Pasul 3 este selectarea psihologului. După emiterea recomandării, părintele/reprezentantul legal al copilului selectează un psiholog membru al Colegiului Psihologilor din România, înscris în Registrul psihologilor acreditați să furnizeze serviciile de intervenție psihologică și psihoterapeutică pentru copii din cadrul Programului national — „Din grijă pentru copii”. Listele cu psihologii disponibili în fiecare județ/localitate/sector vor fi disponibile în fiecare școală și la medicii de familie.

Ultimul pas, 4, constă în serviciile de terapie. Psihologul evaluează situația copilului pe baza recomandării și realizează un raport. Dacă se constată necesitatea intervenției, copilul intră în Program.

Programul se va desfășura pentru o perioadă de 2 ani și are un buget alocat de 6 milioane de euro.

(G. S.)

Articolul precedentCod galben de ceață în trei județe din regiunea Nord Est
Articolul următorUn magazin din Agapia s-a făcut scrum
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua sunt mama a 2 copii cu handicap accentuat ma numesc tudor Luminița și sunt din București copii au 9 ani și 12 ani as vrea sai înscriu în program pentru terapie comportamantala și emoțională copiii se numesc tudor Denis și tudor ana

Comentariile sunt închise.