Pe modelul clasic, mai multe firme românești, care se ocupau cu aducerea limuzinelor de lux la mâna a doua, de pe piața europeană și le vindeau în țară, sunt acuzate de un prejudiciu de 35.000.000 lei la buget. Polițiștii sub coordonarea DIICOT au descins astăzi, 25 februarie, la 175 de locuințe din 20 de județe, între care și din județele Suceava și Vaslui, dar și din București, urmând să aducă la audieri 19 suspecți de evaziune fiscală. Gruparea este cercetată în 5 dosare instrumentate de polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice București, pentru fapte din perioada 2018-2019 .

masini second

Potrivit comunicatului de presă al Poliției Române, la data de 25 februarie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 175 de mandate de percheziție domiciliară și 19 mandate de aducere în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.Activitățile fiind desfășurate în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționate astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului. Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei. (ZCH.NEWS)

Articolul precedentCinci comune din Neamţ beneficiază de înregistrare gratuită a imobilelor
Articolul următorFOTO: Acum – Accident în Vânători-Neamț