oniciuc facebookDan Grigoruță Oniciuc, profesor de fizică la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț, este prezent, în aceste zile, la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, din Kazan (Federația Rusă), în calitate de însoțitor al lotului olimpic al României.

Alături de el, echipa națională formată din 5 elevi, mai este însoțită de prof. Lucian Stoian, de la CN ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare. La olimpiada care se va încheia în 25 octombrie, profesorul Oniciuc participă grație palmaresului pe care și l-a croit de-a lungul anilor, reușind să șlefuiască elevi olimpici care au strălucit la competițiile naționale și internaționale de Astronomie și Astrofizică.

Aceste realizări sunt cu atât mai mult de apreciat cu cât disciplinele amintite nu sunt materii de studiu în școli. Andra Jitaru, din clasa a XI-a la CN ”Petru Rareș” (premiul special pentru cea mai bună probă observaţională și medalie de bronz, la Olimpiada Internațională de Astronomie, de anul trecut) și Maria-Cristiana Dedu, tot rareşistă, în clasa a XII-a (multiplă olimpică internațională la Astronomie și Astrofizică), sunt doar două exemple că pasiunea și devotamentul dau roade. De asemenea, Oniciuc este și cel care, anul trecut, a fost ales pentru a fi evaluator la Olimpiada Internațională de Astrofizică, întrecere care a avut loc în Suceava. (M. TEODOROF)

Articolul precedentŞefa Parchetului Piatra-Neamţ, eliberată din funcţie
Articolul următorAcademia Infractorilor lui Ţâţă, trimisă în judecată de DIICOT! COMUNICAT OFICIAL INTEGRAL
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.