0:00

Profesorii primesc cu 4 lei mai mult de fiecare lucrare corectată la evaluare națională 2023, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCadrele didactice care fac parte din comisiile de organizare a examenelor și concursurilor naționale vor primi mai mulți bani pe activități. Este anunțul făcut de Ministerul Educației, după publicarea ordinul nr. 4.483/2023, potrivit căruia creșterea sumelor este de 30% în medie față de anul trecut.

Concret, un profesor care va corecta lucrările elevilor la evaluarea națională – care începe din 19 iunie – va primi 15 lei/lucrare corectată, față de 11 lei cât era în anul 2022. Corectura unei lucrări de bacalaureat este plătită cu 18 lei, față de 14 lei anul trecut.

Un profesor asistent la evaluarea națională va primi 145 lei/zi, față de 110 lei anul trecut, iar cel de la probele scrise din cadrul bacalaureatului va primi 157 lei/zi – la un program de 6 ore, față de 120 lei/zi anul trecut. Ordinul prevede creșterea sumelor și pentru personalul implicat în comisiile de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal, profesional și dual din acest an școlar și pentru personalul implicat în comisiile din cadrul examenelor de absolvire sau certificare a calificării profesionale pentru învățământul profesional, liceal și postliceal din sesiunile anului 2023, se precizează în comunicatul ME.

Sunt majorări și la sumele acordate profesorilor implicați în derularea titularizării, de pildă corectura este plătită cu 24 lei de lucrare, cât și definitivat20 lei de lucrare corectată.

Lista cu toate tarifele stabilite de minister poate fi studiată aici:

 

C.I.

Articolul precedentCod portocaliu de furtuni în Neamț, Bacău, Suceava și Botoșani
Articolul următorInundații în Piatra Neamț