Un profesor de religie din Pângăraţi, fiu de preot, a fost trimis în judecată, astăzi, 4 ianuarie, pentru cumpărare de influenţă. El a fost anchetat pentru că a pretins 2300 de euro, pe care i-a şi primit, de la un bărbat din comuna Alexandru cel Bun. Acesta, bucătar de profesie, fusese prins beat la volan chiar în ziua de Sf. Gheorghe, pe 23 aprilie 2018. Pentru că i-a fost ridicat permisul şi i s-a întocmit dosar penal, bucătarul a început să se agite chiar de a doua zi şi n-a ezitat nicio secundă să-i dea banii profesorului, sperând că va scăpa de necaz şi-şi va recupera permisul.  Numai că, aşa cum aveau să stabilească ofiţerii anticorupţie care au intrat pe fir, profesorul doar s-a lăudat că-i cunoaşte pe poliţiştii din Bicaz , care instrumentau dosarul.

“Astfel, în cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunilor aprilie-mai 2018, acesta a pretins și primit suma de 3.000 euro de la un alt suspect, cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența băuturilor alcoolice cu o alcoolemie peste 0,80 g/l alcool pur în sânge), pretinzând în mod nereal că-și va folosi influența pe lângă lucrătorii de poliție ce aveau în instrumentare dosarul, în scopul recuperării permisului de conducere”, se arată în comunicatul DGA de la începerea cercetărilor.

Ulterior s-a stabilit că din cei 3.000 de euro ceruţi pentru a rezolva “problema”, de fapt bucătarul a dat 2.300. Acum, ambii au fost trimişi în judecată, pentru cumpărare şi, respectiv, trafic de influenţă. Dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Neamţ, instanţa care va pronunţa prima sentinţă.

C.M.