0:00

Condamnată la o pedeapsă de 17 ani și 8 luni de închisoare, profesoara Ana Zaharia din Roman a făcut o cerere de recurs în casație la Înalta Curte, sperând în clemență. În ziua de 14 septembrie, instanța a decis: „Respinge cererea de recurs în casație formulată de recurenta inculpată Zaharia Ana împotriva deciziei penale nr. 422 din data de 31 martie 2017 a Curții de Apel Bacău – Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie. Definitivă”.

Profesoara care și-a tranșat soțul a cerut clemență Înaltei Curți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn aceste condiții, Ana Zaharia, care nu mai are dreptul de a formula vreo altă cerere de promovarea a unei căi extraordinare de atac, rămâne cu pedeapsa pronunțată la Bacău. Ea a fost condamnată definitiv în luna martie a acestui an, pentru o faptă pe care a comis-o exact acum 2 ani.

În noaptea de 14 spre 15 septembrie 2015, ea a fost prinsă de poliţişti, în Târgu Frumos, când încerca să arunce într-un container sacii menajeri în care era trupul tranşat al soţului ei.

Profesoara care și-a tranșat soțul a cerut clemență Înaltei Curți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCercetările făcute ulterior în garsoniera soţilor Zaharia au scos la iveală câteva surprize. În primul rând, au fost găsite hainele lui Gheorghe Zaharia, abia spălate – probabil cele cu care era îmbrăcat când a fost ucis, şi o mulţime de prosoape şi cârpe, spălate şi ele. Apoi a fost găsit capul bărbatului, într-o găleată, iar legiştii au descoperit urme de lovituri. Aşa s-a conturat ipoteza că femeia şi-a lovit soţul în cap şi după aceea l-a tranşat. Organele interne n-au fost, însă, găsite niciodată. În ciuda probelor, Ana Zaharia n-a recunoscut că și-a ucis soțul și a susținut, permanent, că nu știe ce i s-a întâmplat. (C.M.)

Articolul precedentLIGA A IV-A: Bradu Borca, sancţionată aspru înainte de meciul cu CSM Ceahlăul
Articolul următorFOTO Incendiu la Roman
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.