aleho
heidelbergcement
foto: facebook/ Crinela Marc

ACTUALIZARE: Magistraţii nemţeni au hotărât că profesoara acuzată de relaţii sexuale cu un minor să îşi petreacă următoare 30 de zile în arest preventiv. Surse judiciare susţin că femeia a recunoscut relaţia de amor cu propriul elev. În plus oamenii legii au găsit dovezi clare ale acestei legături nefireşti între un cadru didactic şi elev. Pe tableta femeii au fost găsite mai multe conversaţii. Acestea aveau răspuns pe tableta băiatului. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani, dacă nu se iau în calcul circumstanţele atenuante.

. ACTUALIZARE: Crinela Marc este profesoara în cauză și este cât se poate de însărcinată, în lună avansată. Se pare că asta ar fi fost una din poverile de pe umerii seminaristului.

Anchetatorii au suspectat încă de la început că motivele care l-au determinat pe Marius Săndulache să se arunce în Bistrița nu puteau fi decât de natură sentimentală, fiindcă pe toate celelalte planuri ale vieții îi mergea cât de poate de bine. În plus, relația dintre el și profesoara sa de română era de notorietate în școală, sigur în rândul elevilor și, probabil, și în rândul profesorilor. Asta, sarcina apărută și faptul că profesoara este căsătorită (cu un preot) și mai are trei copii acasă au fost o piatră de încercare pentru tânărul seminarist și pare-se că a cedat. De altfel, în ziua în care avea să se arunce în râu, Marius a purtat mai multe discuții telefonice cu Crinela Marc, ultimul apel înainte de a se sinucide fiind tot cu ea.

Crinela Marc a recunoscut relația cu elevul ei, de aici și acuzația care i s-a adus, de act sexual cu un minor, fiindcă amorul dintre ei a început când băiat încă nu avea 18 ani.

Rămâne de văzut dacă instanța va aprecia că profesoara trebuie arestată preventiv, deși, cum spuneam, este cât se poate de însărcinată și asta poate fi o circumstanță atenuantă.

****

ȘTIRE INIȚIALĂ: Profesoara de limba română, implicată în scandalul sinuciderii elevului de la Seminarul ”Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”, din Piatra Neamţ, a fost reţinută de poliţişti astăzi şi va fi prezentată în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Aceasta este acuzată de act sexual cu un minor.

Anul trecut, în noiembrie, un elev de la Seminarul Teologic din Piatra Neamţ, Marius Săndulache, a fost dat dispărut mai multe săptămâni, iar, o lună mai târziu, trupul acestuia a fost găsit în apele Bistriţei, acumularea de la Reconstrucţia. În timpul anchetei, a ieşit la iveală provestea de amor dintre cei doi, iar, atunci, mulţi au spus că, de vină pentru gestul sinucigaş al băiatului, este chiar profesoara sa.

Noi am stopat ancheta, deoarece exista una penală în desfăşurare. Nici acum nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat”, a spus Viorel Stan, inspectorul general al ISJ Neamţ.

Nici conducerea seminarului nu îşi explică modul cum s-a putut ajunge la această idilă și nici cum s-a putut încheia atât de tragic.

Noi am încheiat orice relaţie contractuală cu persoana în cauză. Din câte ştiu, aceasta avea un post de titular la o şcoală din Pângaraţi”, a declarat preotul Dan Ovidiu Cojan, directorul liceului teologic.

Vom reveni cu detalii.