Protopopiatul Piatra Neamţ organizează sâmbătă, 23 iunie, proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul și Procesiunea cu Sfintele Moaşte, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul oraşului. Manifestarea se desfăşoară în colaborare cu Parohia „Sf. Ioan Domnesc” – Catedrală și în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

La eveniment vor participa cinci ierarhi: ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, PS Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și ÎPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Albei-Iulia, împreună cu preoții și credincioșii din tot județul. Slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de  Proclamarea locală a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul, se va desfășura începând cu ora 18:15, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț.

Procesiunea cu sfintele moaște, la care vor participa ierarhii, preoții și credincioșii, se va desfăşura începând cu ora 20:15, pe următorul traseu: Biserica „Sfântul Ioan Domnesc” – Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Consiliul Județean Neamț – Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”. Revenirea pe platou va fi la ora 21:00. De asemenea, duminică, 24 iunie, între orele 9:00-13:00, va avea loc Sfânta Liturghie la care participă un delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pe platoul de la Biserica „Sf. Ioan Domnesc”.

În Sfântul Gheorghe Pelerinul „oamenii au recunoscut o culme a evlaviei creștine, un sfânt, un cuvios prin care lucrează și vorbește Însuși Dumnezeu, de aceea mulți s-au apropiat de el ca de un părinte care înțelege durerile altora și le poate mângâia; s-au apropiat de el ca de un mare rugător ce duce prin rugăciune stăruitoare suferințele și strâmtorările lumii la tronul milostivirii divine, de unde se revarsă apoi milă și îndurare” (Ierom. Vasile Nica). (ZCH NEWS)

Articolul precedentLansare de carte la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu-Neamţ
Articolul următorPompierii s-au dus să salveze o casă de sub povara unui brad
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.