reclama autocenter

papagalii fara bilet

Aseară am aruncat cu casetofonu` după ăsta den mijloc. Când o auzit că doamna Nuți (săru`mâna peste tot!) devorțează, numa` ce-l văd că se repede la trusa cu scule și dă-i geluri pă pene, smuls sprăncene cu patentu`, tăiat gheare cu faiu`, pomezi, măști de gușă… ca să să face fercheș. Și toate astea pe o singură pesă dă muzică: „Ț-am dat un inel“, timp de vreo trei ceasuri. Și-i zic: Măi creștine, te-ai țicnit? Pen`ce te ferchezuiești în halu` ăsta, că nici țânțarii nu s-apropie de tine ? Evident mi-a zis, cum cât de mult jinduiește la doamna și că a ratat-o în campanie den cauza lu` dom` premare Leo, care era în spatele `mneaei, perpendicular ca un cocoș (nu-i aluzie), plus că mânurile dumnealui … eheeee, numa ele știu unde stăteau. Îi venea să-și smulgă penele de ciudă, când o vedea pe afișoaie cu dom` premare catindat în spate ca un lăncier (alți l-au remarcat altfel, da` noi nu facem bârfi, da ?). Și nu vă spun, că o comandat flori să-i înmiroseze casa cumpărată (în campanie) cu chirie (după champanie), dar când o văzut prețul la orhideuri, o zis că un trandafir e suficient, ca pentru simbol, mă-nțelegi. Acuma-i trist colegu`. O încercat s-o sune pă doamna Nuți pă mobilul celular, dar era plecată. Unde? N-o zis nimica.

L-am tremis pă cumătru cu perciunii până la genunchi (că s-o tuns un pic) până la târgu` cu cetate la domnu` Harpa, să-mi aducă niște alifie de ștevie rusească și niște zacuscă de pipingi  din Rășcani, să-l tratez pe colegu` de amoru` dă doamna Nuți. Și când să intre să prezenteze omagiile crăcii noastre lu` dom` premare (no, servus!), iesă o doamnă cu tot fizicu` numai o văpaie, șupărată foc, cu ochii scântei și machiaju` în dezordine, doar cuafura mai rezista. Că cică dom` premare, coleg de partidoi al `mneaei, o dat aprobare să să face o șură de magazinoi lângă magazinașul lu` ei, ca s-o bage în falement. Și că lasă ca o să candideze peste tri ani și o să vază dom` Harpa unanimitate de 200%, că toți cleienții dă la magazinoi or să voteze cu magazinașul mai mitititel. Acuma, pe domnu` premare știm că zice una și face cum zice altu`, da` pe madama colegă șupărată ne gândim s-o tremitem la băi dă nămol și cataplășmi cu usturoi, pen` că e puțin probabel să să candideze pe ea den același partidoi, ca dom` premarete de sub cetate. Drept să vă zice, mai sunt partiduțe la care se bea o cafea bună, așa că doamna, dacă aduce și niște fursecuri, pune de-o candidatură cu chiuituri și surle, de-o să crape târgu`, și magazinoiu, și candidații, și partidu` …etc. Da` și doamna Nuți face cafeli bune, zice ăsta den mijloc.

S-o făcut o coadă de premăreți, ieri, la noi, c-am zis că-i colectivizarea den 89. Zicea ei, că cum dă e posibil ca să fie capitalie dă regiune la Iași, că zice primăretele de acolo că are palaturi și Bahluie navigabile, bașca un palatoi ca și Versaiul (Versailles, zice cumătru`). Că ce dom` premare dă la noi (dom` Gigi, să trăiț !), dă ce nu face și el un Versai pă Cuejdi? Cuejdiul nu-i navigabil că o pus parcări, da` măcar un pic pentru submarinuri de ce nu face? Și-o mai zis că ei face petiție la Govern. Bun. Acuma noi cugetăm, că nu-i tocmai cușher să face dom` Gigi un Versai la noi, că nu dă palate ducem lipsă. Și să-l lase pe premăretele dă Versai den Iași să-și bată capu` cu viitorul port petrolier dă pă Ciric, și să face măcar drumu` până la Goșpodina, să mai mâncăm o ciorbă dă burtă cumsecade, nu din asta chinezească de la parter. Hai, să trăiț` mulț ani!

Articolul precedentÎn sprijinul persoanelor cu handicap din Târgu Neamț
Articolul următorDiscuții despre concurență la Piatra Neamț