pietricica turism

apa si canalizareLocuitorii din zonele Sarata și Ursuleți sunt afectaţi, în continuare, de lipsa apei potabile sau “beneficiază” de presiune scăzută la robinete.

Singura soluție, conform directorului Apa Serv, ar fi reluarea furnizării de la a doua sursă de apă, Lacul Bâtca, dar pentru asta este nevoie de acordul DSP.

„Probleme sunt în continuare în cele două zone. Încă așteptăm un răspuns de la cei de la Direcția de Sănătate Publică legat de reluarea furnizării din Lacul Bâtca, în funcție de rezultatele probelor. Avem în plan să montăm un aerisitor pe rețea, ca să putem să furnizăm apă la presiune normală și în cele două zone, dar asta ar însemna să sistăm iar furnizarea pentru o mare parte din oraș și nici nu știm cum să mai procedăm ca să nu producem nemulțumiri în rândul oamenilor”, a declarat Cătălin Dughir, directorul Apa Serv.

Furnizarea apei către populație dintr-o singură sursă, cea de la Vaduri, creează în continuare probleme la rețeaua de apă.

„Avarii sunt zilnic și vor continua să apară atâta timp cât suntem nevoiți să furnizăm la presiune mare pentru că avem o singură sursă de apă. În afară de reluarea furnizării din sursa Bâtca, nu știm ce alte soluții am putea găsi acum”, a adăugat Cătălin Dughir.

Grupul de lucru format prin ordin al Prefectului de Neamț, pentru a analiza problema apei din municipiu, s-a reîntâlnit, în această săptămână, pentru a analiza planul de măsuri propus de Apa Serv. Concluziile vor fi prezentate public abia săptămâna viitoare, când se va reîntruni Comitetul pentru Situații de Urgență. (Andreea AMARIEI)