reclama autocenter

apa serv sediu 02“Rezultatele analizelor de la începutul lunii mai au confirmat inexistența bacteriei Clostridium Perfringens, după filtrare”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Emilia Arcan, citată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Conform aceleaşi surse, pe 9-10 mai, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a recoltat, din nou, probe de apă (după igienizarea uzinei de apă din mai multe puncte – de la sursă, după decantare, după filtrare, după clorinare), iar aceste probe se află în lucru.

La începutul săptămânii viitoare, pe 16 și 17 mai, se vor recolta ultimele probe, din aceleași puncte, pentru a se putea urmări dinamica privind calitatea și tot la începutul săptămânii viitoare va fi analizat modul în care Apa Serv a întreprins acțiuni pentru asigurarea fluxului tehnologic pentru potabilizarea apei brute din sursa Bâtca Doamnei.

Emilia Arcan, presedinte CJ Neamt 02„La începutul lui mai, DSP Neamț a prelevat probe din Lacul Bâtca Doamnei și rezultatele acestora au confirmat inexistența bacteriei Clostridium Perfringens după filtrare, conform buletinului de analiză eliberat de laboratorul de specialitate din cadrul acestei instituții. Pentru siguranța populației s-a decis reanalizarea probelor într-un termen foarte scurt, astfel încât să se poată elibera avizul de către DSP Neamț, conform competențelor și responsabilităților în acest domeniu. Asta înseamnă că, după ce DSP va elibera avizul, săptămâna viitoare, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor vor elibera autorizația și se va redeschide captarea de la Bâtca Doamnei în condiții de maximă siguranță pentru cetățeni, după care populația întregului oraș va beneficia de apă în mod constant, la parametri normali“, a declarat Emilia Arcan, președintele CJ Neamț.

La solicitarea președintelui CJ Neamț, vineri, 13 mai, a avut loc o ședință la care au participat conducerea Consiliului Județean, a Companiei Județene Apa Serv, Direcției de Sănătate Publică și conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor și s-a discutat despre situația actuală a calității apei din captarea de suprafață Bâtca Doamnei. De asemenea, a fost abordată și solicitarea Companiei Apa Serv către Direcția de Sănătate Publică, pe noul regulament de furnizare a apei, astfel încât să obțină acordul pentru reluarea furnizării din sursa Bâtca Doamnei, prin instalațiile Uzinei de apă Piatra Neamț. (ZCH NEWS)

Articolul precedentGALERIE FOTO Festivalul Dacic – primele fotografii
Articolul următorSindromul hemolitic uremic loveşte şi în Moldova: copil de un an şi două luni în stare gravă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.