profesor

Titularizabilii nemțeni, care au obținut mediile necesare pentru încheierea unui contract pe perioadă nedeterminată pentru un post la catedră, se vor prezenta pentru repartizare vineri, 9 august, la cele două centre stabilite de ISJ Neamț. Reprezentanții instituției au făcut public orarul pentru repartizarea candidaților care au obținut media de repartizare, cel puțin 7 la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante publicate în vederea angajării pe perioadă nedeterminată. Conform ultimei planificări, pentru disciplinele Geografie, Limba Engleză, Limba Franceză, Limba și Literatura Română, Matematică, Psihologie, Religie Ortodoxă și Pregătire-Instruire Practică candidații se vor prezenta la Școala Gimnazială Nr. 2. Candidații pentru un post la disciplinele Alimentație Publică și Turism, Economic, Învățământ special, Educatoare, Învățători și Educație Muzicală vor fi repartizați la Centru de concurs de la Liceul Tehnologic „Spiru Haret”.

Conform Metodologiei, pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la inspecția specială în profilul postului, cât și la proba scrisă.

Candidații care nu au obținut la inspecția specială în profilul postului minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice pentru angajarea pe perioadă nedeterminată.

Media repartizării este reprezentată în proporție de 75% de nota obținută la proba scrisă și 25% de nota obținută la proba practică.

Candidații vor fi în sală cu cel puțin 30 de minute înainte de ora programată pentru centrul în care au fost repartizați.

Chiar dacă înainte de contestații se numărau peste 300 de candidați cu șanse reale la un loc titularizabil, șansa de a prinde unul din ele este foarte mică.  Nu mai puțin de 15 discipline au disponibile doar câte un post de titular. „Bătălia” pentru un loc asigurat în învățământ se dă astfel:

Aeromodele/Rachetomodele – 1 post

Alimentație publică și turism – 1 post

Chimie – 1 post

Dans contemporan/modern – 1

Economic – 1

Farmacie – 1post

Geografie – 1 post

Matematică – 1 post

Limba și literatura Română/Engleză – 1

Muzică populară – 1

Pregătire/Instruire practică (Farmacie) – 1 post

Psihologie generală/Psihologie medicală – 1

Religie Ortodoxă -1 post

Șah – 1 post

Teorie – Solfegiu – Dicteu – 1

Corepetiție – 2

Limba engleză/franceză – 2 posturi

Medicină generală – 2

Profesor itinerant și de sprijin – 2

Pregătire/Instruire practică (Estetica și igiena corpului omenesc) – 2

Limba și literatura Română – 3

Profesor/Educator – 4

Educație Fizică și Sport – 5

Limba engleză – 7

Muzică Instrumentală – 9

Limba franceză – 10

Educatoare/Educator – 10

Învățător – 13

Marian TEODOROF

Articolul precedentConducătorii României minţeau şi acum 78 de ani
Articolul următorPolitica de cadre