0:00

Prioritățile guvernării locale în 2018 pentru Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInvestițiile, absorbția fondurilor europene, curățenia și mediul, ordinea publică, dezvoltarea turistică sunt doar câteva din domeniile ce stau, anul acesta, în atenția municipalității pietrene.

Primarul Dragoș Chitic a prezentat în conferința de presă de vineri, 26 ianuarie, „progarmul de guvernare locală” pe anul 2018 și a dat asigurări că este realizat în urma sondajelor publice, a comunicării directe cu pietrenii ce au conturat nevoile și doleanțele comunității. „Cel mai important capitol este cel al investițiilor și ne propunem, în primul rând, asfaltarea, anul acesta, a străzilor pietruite, care n-au avut niciodată asfalt, aproximativ 6 kilometri”, a punctat primarul Chitic. Nu doar asfaltarea, ci și întreținerea și repararea drumurilor din oraș, care însumează circa 60.000 mp, refacerea podului de la Orion și înălțarea podului din zona străzii Mihai Viteazu. Anul acesta, primarul dorește și mutarea Casei Căsătoriilor într-un spațiu adecvat, lângă primărie, în corpul unde acum funcționează Urbanul.

Fațada la blocul 10 de pe aleea Margaretelor, cel al cărui acoperiș a ars în vara anului trecut, va fi refăcută din bugetul local „așa cum am promis”, spune primarul, care vrea să continue și mansardările pentru noi locuințe, dar și să continue realizarea de locuințe prin ANL.

Pe fonduri europene, sunt „proiecte majore, de peste 100 milioane euro, care sunt în faza documentațiilor și cu listă de investiții trimisă la ARDNE”, pentru obiective precum reabilitare termică a unităților de învățământ, modernizarea iluminatului public, dezvoltarea infrastructurii sociale, pentru a enumera doar obiectivele mari.

Ștrandul municipal, care a intrat în administrarea municipalității și se bucură, de anul acesta, de intrare liberă pentru pietreni, va intra în program de modernizare. Iar Pietricica va intra în circuitul turistic și recreativ, prin amenjarea unui acces cu trepte și locuri de popas.

Cât privește problema piețelor, primarul Dragoș Chitic a mai spus că dorește investitori pentru preluarea piețelor de cartier – Precista și Dărmănești, că Piața Mărăței a fost scoasă la licitație astăzi, 26 ianuarie și că speră într-un administrator capabil să scoată profit. Iar Piața Centrală este încă în „analiza financiară a Urbanului, pentru a stabili dacă există posibilitatea îndeplinirii condițiilor licitate, ca Urban să administreze piața fără să piardă”.

Nu în ultimul rând, municipalitatea va continua dezvoltarea proiectului smart-city, extinderea spațiilor verzi, a locurilor de joacă pentru copii, fluidizarea traficului prin amenajarea de noi giratorii, dar și repararea unor trotuare care disonează cu aspectul general.

(C.I.)

Articolul precedentPremieră la TT: „Mamă, mi-am pierdut mâna!”
Articolul următorDSVSA Neamţ: Măsuri stricte din cauza pestei porcine africane! Nu se transmite la om!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.